Profile Photo

Updated Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk , IBPS , SSC : Part – 68

Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, IBPS , SSC : Part - 68

Updated Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk , IBPS , SSC

This Reasoning Quiz contains 10 questions from all the important topics questions from which you can expect in SSC, Railways and State level exams. Try to attempt this quiz within 5 minutes time.

 

Q: 1 – In the following question, select the related word from the given alternatives.
Car : Road : : Ship : ?
1) Water
2) Air
3) Road
4) Both Air and Water

Correct Answer: Water

 

Q: 2 – In the following question, select the related letters from the given alternatives.
GLOW : FJNU : : PTEL : ?
1) ORFN
2) ORDJ
3) ORJD
4) OPNF

Correct Answer: ORDJ

 

Q: 3 – In the following question, select the related number from the given alternatives.
5 : 124 : : 6 : ?
1) 215
2) 216
3) 217
4) 220

Correct Answer: 215

 

Q: 4 – In the following question, select the odd word pair from the given alternatives.
1) Error : Accurate
2) Careless : Casual
3) Strength : Lethargy
4) Gloomy : Cheerful

Correct Answer: Careless : Casual

 

Q: 5 – In the following question, select the odd letters from the given alternatives.
1) FUGT
2) KPLO
3) DWEV
4) CWDX

Correct Answer: CWDX

 

Q: 6 – In the following question, select the odd number pair from the given alternatives.
1) 11 – 120
2) 17 – 290
3) 21 – 442
4) 12 – 145

Correct Answer: 11 – 120

 

Q7 – Arrange the given words in the sequence in which they occur in the dictionary.
1. Pragmatic
2. Protect
3. Pastel
4. Postal
5. Pebble
1) 43521
2) 35412
3) 34512
4) 43512

Correct Answer: 35412

 

Q8 – A series is given with one term missing. Select the correct alternative from the given ones that will complete the series.
Q, P, O, N, ?
1) M
2) L
3) O
4) J

Correct Answer: M

 

Q9 – In the following question, select the missing number from the given series.
6, 9 , 15, 24, 39, 63, ?
1) 97
2) 115
3) 102
4) 124

Correct Answer: 102

 

Q: 10 – P and Q are brothers. P is the father of S. R is the only son of Q and is married to U. How is U related to S?
Options:
1) Sister-in-law
2) Mother-in-law
3) Sister
4) Mother

Correct Answer: Sister-in-law

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Reasoning QuizzesGet Reasoning Video Lectures at Takshla Learning & Banking Online Classes & Online Coaching for SSC with the best faculty.

Follow us on a Social media

Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64Latest Online Reasoning Quiz For IBPS PO , SBI , SSC : Part - 64

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Online Reasoning Quiz For SBI PO / Online Reasoning Quiz IBPS PO / Latest Reasoning Quiz For Alphabetical Series/  Online Reasoning Quiz For Number Series / Reasoning Quiz For Blood Relation / Online Reasoning Quiz For the arrangement of symbols digits and letters/ Online Reasoning Quiz / Online Reasoning Quiz For SBI PO

September 13, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login