Profile Photo

Reasoning Quiz Online For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC : Part – 90

Reasoning Quiz Online For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC

Reasoning Quiz Online For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC

This quiz contains 10 questions from all the important topics questions from which you can expect in SSC, Railways and State level exams. Try to attempt this quiz within 5 minutes time.

 

Q1. Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:
Line : Square :: Arc : ?

1) Ring
2) Sphere
3) Circle
4) Ball

Correct Answer: Circle

Q2. Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:
FJSP : DLQR :: GMIL : ?

1) EOGN
2) JNIO
3) HOGN
4) IONG

Correct Answer: EOGN

Q3. Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:
21 : 3 :: 574 : ?

1) 23
2) 82
3) 97
4) 113

Correct Answer: 82

Q4. For the following questions, find the odd word/letters/number from the given alternatives.

1) CBED
2) JILK
3) TSVU
4) VZXY

Correct Answer: VZXY

Q5. For the following questions, find the odd word/letters/number from the given alternatives.

1) 132
2) 176
3) 279
4) 352

Correct Answer: 279

 

Q6. A series is given, with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.
LMA, NOB, PQC, ? , STE

1) TUV
2) RSD
3) DOA
4) BRD

Correct Answer: RSD

 

Q7. A series is given, with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.
41, 43, 47, 53, ?

1) 59
2) 63
3) 61
4) 65

Correct Answer: 61

 

Q8. Pointing towards a boy Shreya said ‘He is the son of the only son of my grandfather.’ How is that boy related to Shreya?

1) Cousin
2) Brother
3) Uncle
4) Brother-in-law

Correct Answer: Brother

Q9. In a row of 15 children, when Raman was shifted three places towards right, he became 8th from the right end. What was his earlier position from the left end of the row?

1) 14
2) 12
3) 6
4) 5

Correct Answer: 5

 

Q10. From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word.
PREDICAMENT

1) CEMENT
2) DEMENTIA
3) PREDICT
4) PRIMER

Correct Answer: PRIMER

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Reasoning QuizzesGet Reasoning Video Lectures at Takshla Learning & Banking Online Classes & Online Coaching for SSC with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

Tag – Online Reasoning Quiz For SBI PO / Online Reasoning Quiz IBPS CLERK / Latest Reasoning Quiz For Alphabetical Series/  Online Reasoning Quiz For Number Series / Reasoning Quiz For Blood Relation / Online Reasoning Quiz For the arrangement of symbols digits and letters/ Online Reasoning Quiz / Online Reasoning Quiz For SBI PO

November 8, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Course In Installments
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/reasoning-quiz-online-part-77 Reasoning Quiz Online For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC : Part – 90
    Powered by