Reasoning Ability Quiz For IBPS SO & PO , SBI , SSC : Part – 93

Reasoning Ability Quiz For IBPS SO & PO , SBI , SSC

 

Reasoning Ability Quiz For IBPS SO & PO , SBI , SSC

This quiz contains 10 questions from all the important Reasoning topics like Blood Relation, Coding Decoding, Odd one out etc. and is important for upcoming SSC CGL / CHSL / MTS / CPO, Railways NTPS / Group D and State level exams. If you are preparing for any of the above mentioned exams, then you must attempt these quizzes in a time bound manner as speed and accuracy is the key to ace the competitive exams.

 

Q1 – If ‘A + B’ means ‘A is father of B’, ‘A – B’ means ‘A is mother of B’, ‘A * B’ means ‘A is brother of B’ and ‘A % B’ means ‘A is sister of B’, then how is Q related to S in ‘P + Q * R – S’?
1) Husband
2) Uncle
3) Brother
4) Father
Correct Answer: Uncle

 

Q2 – In the following question, from the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word.

Abandoned
1) Bonded

2) Banded

3) Bland

4) Bane
Correct Answer: Bland

 

Q3 In a certain code language, “REMOTE” is written as “KYSPGS” and “BRAND” is written as “IRDTC”. How is “MOBILE” written in that code language?
1) FQJDPN

2) KQMEQN

3) DKCAPL

4) PMHCRN
Correct Answer: KQMEQN

 

Q4 – If “÷” denotes “multiplied by”, “+” denotes “subtracted from”, “x” denotes “added to” and “–” denotes “divided by”, then

12 – 6 + 28 x 3 ÷ 9 = ?
1) –5
2) 1
3) –15
4) 9
Correct Answer: 1

 

Q5 – If 19 (36) 13 and 37 (81) 28, then what is the value of ‘A’ in 43 (A) 38?
1) 15

2) 25

3) 36

4) 44
Correct Answer: 25

 

Q6 Parag said to a lady, “The sister of your father’s wife is my aunt”. How is the lady related to Parag?
1) Daughter
2) Aunt
3) Niece
4) Cousin Sister
Correct Answer: Cousin Sister

 

Q7 – There are 45 trees in a row. The banyan tree is 20th from right end. What is the rank of banyan tree from the left end?
1) 21
2) 23
3) 26
4) 28
Correct Answer: 26

 

Q8 – In the following question, select the odd word from the given alternatives.
1) Chennai
2) Daman
3) Patna
4) Mumbai
Correct Answer: Daman

 

Q9 In the following question, by using which mathematical operator will the expression become correct?

18 ? 6 ? 9 ? 27
1) x, ÷ and =
2) ÷, x and =
3) x, + and =
4) +, – and =
Correct Answer: ÷, x and =

 

Q10 – How many triangles are there in the given figure?

1) 10

2) 11

3) 12

4) 15
Correct Answer: 12

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Reasoning QuizzesGet Reasoning ability at Takshla Learning for  Online Coaching for SSC CGL & Banking Online Classes with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Online Reasoning Ability Quiz For SBI PO / Online Reasoning Quiz IBPS CLERK / Latest Reasoning Ability Quiz For Alphabetical Series/  Online Reasoning Quiz For Number Series / Reasoning Quiz For Blood Relation / Online Reasoning Quiz For the arrangement of symbols digits and letters/ Online Reasoning Ability Quiz / Online Reasoning Ability Quiz For SBI PO

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
December 14, 2019

0 responses on "Reasoning Ability Quiz For IBPS SO & PO , SBI , SSC : Part - 93"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021-22 Takshila Learning. All Rights Reserved.
Request Callback
close slider
For course & fee related queries, Leave your details and our counsellor will get back to you or Call us at 8800-999-280
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.