Reasoning Ability Quiz For IBPS SO & PO , SBI , SSC : Part – 92

Reasoning Ability Quiz For IBPS SO & PO , SBI , SSC

Reasoning Ability Quiz For IBPS SO & PO , SBI , SSC & Other Competitive Exams

 

This Reasoning Ability Quiz contains 10 questions from all the important topics like Number Series, Odd one out etc. questions from which you can expect in SSC CGL / CHSL / MTS / CPO, Railways NTPS / Group D and State level exams. Try to attempt this quiz within 5 minutes time.

 

Q1 – In the following question, select the related word from the given alternatives.

Calendar : Date : : Index : ?
1) Name of Author
2) Glossary
3) Contents
4) Summary
Correct Answer: Contents

 

Q2 – In the following question, select the related number from the given alternatives.

ACOUSTIC : 91 : : RENOUNCE : ?
1) 95

2) 99

3) 105

4) 109
Correct Answer: 95

 

Q3 – In the following question, select the related number from the given alternatives.

243 : 819 : : 163 : ?
1) 487

2) 563

3) 572

4) 593
Correct Answer: 487

 

Q4 – In the following question, select the odd word from the given alternatives.
1) Badminton
2) Table Tennis
3) Cricket
4) Hockey
Correct Answer: Badminton

 

Q5  In the following question, select the odd letters from the given alternatives.
1) ACFJ

2) RTWA

3) NPSV

4) HJMQ
Correct Answer: NPSV

 

Q6  In the following question, select the odd number group from the given alternatives.
1) (4, 16, 48)

2) (6, 36, 90)

3) (8, 64, 160)

4) (12, 144, 360)
Correct Answer: (4, 16, 48)

 

Q7 – In the following question, which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

a _ bc _ a _ bcdabc _ da _ cd _
1) acbddb
2) adbcbd
3) cabddc
4) ddcbbc
Correct Answer: adbcbd

 

Q8 – In the following question, select the missing number from the given series.

1357, 3085, 5282, 8026, ?
1) 9961

2) 10441

3) 11321

4) 11401
Correct Answer: 11401

 

Q9 – 5 year hence, ratio of ages of A and B will be 7 : 5 and difference between their ages will be 4 years. What are present ages (in years) of A and B respectively?
1) 5, 9
2) 6, 5
3) 9, 5
4) 9, 6
Correct Answer: 9, 5

 

Q10 – From a point, A starts walking towards south and after walking 30 metres he turns to his right and walks 20 metres, then he turns right again and walks 30 metres. He finally turns to his left and walks 40 metres. In which direction is he with reference to the starting point?
1) North-West
2) East
3) West
4) South
Correct Answer: West

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Reasoning QuizzesGet Reasoning Video Lectures at Takshla Learning for  Online Coaching for SSC CGL & Banking Online Classes with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Online Reasoning Ability Quiz For SBI PO / Online Reasoning Quiz IBPS CLERK / Latest Reasoning Ability Quiz For Alphabetical Series/  Online Reasoning Quiz For Number Series / Reasoning Quiz For Blood Relation / Online Reasoning Quiz For the arrangement of symbols digits and letters/ Online Reasoning Ability Quiz / Online Reasoning Ability Quiz For SBI PO

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
December 14, 2019

0 responses on "Reasoning Ability Quiz For IBPS SO & PO , SBI , SSC : Part - 92"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021-22 Takshila Learning. All Rights Reserved.
Request Callback
close slider
For course & fee related queries, Leave your details and our counsellor will get back to you or Call us at 8800-999-280
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.