Reasoning Ability Question Answer For SSC CHSL , SBI , IBPS CLERK & PO : Part – 94

Reasoning Ability Quiz For IBPS SO & PO , SBI , SSC

Reasoning Ability Question Answer For SSC CHSL , SBI , IBPS CLERK & PO

This Reasoning Ability Question Answer contains 10 questions from all the important Reasoning topics like Direction, Alphanumeric series, Blood relation etc. and is important for upcoming SSC CGL / CHSL / MTS / CPO, Railways NTPS / Group D and State level exams. If you are preparing for any of the above mentioned exams, then you must attempt these quizzes in a time bound manner as speed and accuracy is the key to ace the competitive exams.

 

Q1. In a farm, 25 trees are planted at equal distance from each other. The distance between 1st and 25th three is 30m. What is the distance between 3rd and 15th tree?

(a) 8 m
(b) 15 m
(c) 16 m
(d) 18 m

 

Q2. If a number is greater than 5 but less than 9 and greater than 7 but less than 11, the number is

(a) 5
(b) 6
(c) 7
(d) 8

 

Q3. Select the word which cannot be formed using the letters of the given word.

Institutionalise

(a) Nutrition
(b) Intuition
(c) Tuition
(d) Insulation

 

Q4. If TRANSFER is coded as RTNAFSRE, the how ELEPHANT be coded in the code language?

(a) LEPEHATN
(b) LEPEAHTN
(c) LEEPAHTN
(d) LEPEAHNT

 

Q5. If ‘-’ stands for addition, ‘+’ stands for subtraction, ‘÷’ stands for multiplication and ‘×’ stands for division, then which one of the following equation is correct?

(a) 50 × 2 ÷ 2 – 30 + 25 = 25
(b) 50 – 30 + 5 ÷ 2 × 30 = 25
(c) 40 + 35 × 2 – 50 + 30 = 95
(d) 30 × 2 – 25 + 50 + 5 = 100

 

Q6. A travels 10 km from his home to the East to reach his school. Then, he travels 5 km to the South to reach his father’s shop, after school. He then travels 10 km to the West to help his uncle. How far and in which direction is he from his home?

(a) 10 km, North
(b) 5 km, South
(c) 5 km, East
(d) 10 km, West

 

Q7. Four villages A, B, C and D lie in a straight line. D is 10 km from B. A is exactly between D and C and C from B is 2 km more than it is from D. How far is C from B?

(a) 4 km
(b) 6 km
(c) 8 km
(d) 2 km

 

Q8. Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?
ipi_upog_pig_pogi_g

(a) iupgg
(b) upgii
(c) puigp
(d) giupi

 

Q9. There are five friends – Sachin, Kunal, Mohit, Arvind and Rohit. Sachin is shorter than Kunal, but taller than Rohit. Mohit is the tallest. Arvind is a little shorter than Kunal and a little taller than Sachin. Who is the second tallest?

(a) Rohit
(b) Sachin
(c) Kunal
(d) Arvind

 

Q10. A is the brother of B, B is the daughter of C and D is the father of A. Then, how is C related to D?
(a) Husband
(b) Wife
(c) Granddaughter
(d) Grandfather

 

Solutions:-

  1. (b)
  2. (d)
  3. (a)
  4. (b)
  5. (a)
  6. (b)
  7. (a)
  8. (d)
  9. (c)
  10. (b)

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Reasoning QuizzesGet Reasoning ability at Takshla Learning for  Online Coaching for SSC CGL & Banking Online Classes with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz Online Reasoning Quiz

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Online Reasoning Ability Quiz For SBI PO / Online Reasoning Quiz IBPS CLERK / Latest Reasoning Ability Quiz For Alphabetical Series/  Online Reasoning Quiz For Number Series / Reasoning Quiz For Blood Relation / Online Reasoning Quiz For the arrangement of symbols digits and letters/ Online Reasoning Ability Quiz / Online Reasoning Ability Quiz For SBI PO

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
December 14, 2019

0 responses on "Reasoning Ability Question Answer For SSC CHSL , SBI , IBPS CLERK & PO : Part - 94"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021-22 Takshila Learning. All Rights Reserved.
Request Callback
close slider
For course & fee related queries, Leave your details and our counsellor will get back to you or Call us at 8800-999-280
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.