Profile Photo

Quantitative Aptitude Quiz Questions for SBI , IBPS & SSC – Part : 68

Quantitative Aptitude Quiz & Questions for Bank Exams

Quantitative Aptitude Quiz Questions for SBI , IBPS & SSC

This Quantitative Aptitude Quiz contains 10 questions from all the important topics related to Arithmetic maths section like Average, Percentage, Profit and Loss etc. and are important for upcoming SSC, Railways and Banking exams point of view. You should attempt as much mock tests you can in a time bound manner…!

 

Q1 – How many numbers are there from 300 to 650 which are completely divisible by both 5 and 7?
1) 8
2) 9
3) 10
4) 12
Correct Answer: 10

 

Q2 A can do a work in 5 days, B can do the same work in 7 days and C can do the same work in 9 days. If they do the same work together and they are paid Rs 2860, then what is the share (in Rs) of A?
1) 1260
2) 1700
3) 1900
4) 2070
Correct Answer: 1260

 

Q3 If the diameter of a sphere is 14 cm, then what is the surface area (in cm2) of the sphere?
1) 616
2) 708
3) 862
4) 936
Correct Answer: 616

 

Q4 After two successive discounts of 20% and 35%, an article is sold for Rs 50700. What is the marked price (in Rs) of the article?
1) 96500

2) 97000

3) 97500

4) 99000
Correct Answer: 97500

 

Q5 – Rs 3200 is divided among A, B and C in the ratio of 3: 5: 8 respectively. What is the difference (in Rs) between the share of B and C?
1) 500
2) 600
3) 700
4) 800
Correct Answer: 600

 

Q6 – The average of 5 members of a family is 24 years. If the youngest member is 8 years old, then what was the average age (in years) of the family at the time of the birth of the youngest member?

1) 18

2) 20

3) 22

4) 26
Correct Answer: 20

 

Q7 – If the price of pen decreases by 20%, then a man can buy 10 more pens for Rs 100. What is the new price (in Rs) of each pen?
1) 1

2) 2

3) 5

4) 7
Correct Answer: 2

 

Q8 After deducting 60% from a certain number and then deducting 15% from the remainder, 1428 is left. What was the initial number?
1) 4200
2) 4262
3) 4450
4) 4700
Correct Answer: 4200

 

Q9 – A train travels 40% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B, 140 km away at the same time. On the way the train takes 25 minutes for stopping at the stations. What is the speed (in km/hr) of the train?
1) 67.5

2) 134.4

3) 145.5

4) 162
Correct Answer: 134.4

 

Q10 – A certain sum of money triples itself in 5 years at simple interest. In how many years it will be five times?
1) 5

2) 8

3) 10

4) 15
Correct Answer: 10

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Quant Quizzes , Quantitative aptitude for competitive examinations at Takshla Learning & Online Banking Classes with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic EquationsLatest & Online Reasoning Quiz For IBPS & SBI : Part – 49

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Quantitative Aptitude Quiz Questions for SBI / Online Quantitative Aptitude Quiz / Latest Quantitative Aptitude Quiz Questions For SSC  CGL /  Online Quant Quiz For RRB / Quantitative Aptitude Quiz Questions For IBPS PO / Online Quant Quiz For SBI / Online Quant Quiz For SSC CGL / Online Quant Quiz For SSC CHSL / Quantitative Aptitude Quiz / Online Quantitative Aptitude Quiz / Quantitative Aptitude Quiz For SSC / Quantitative Aptitude Quiz For Banking Exams

November 16, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Whats App
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/quantitative-aptitude-quiz-questions-part-68 Quantitative Aptitude Quiz Questions for SBI , IBPS & SSC – Part : 68
    Powered by