Profile Photo

Quantitative Aptitude Quiz & Questions for SBI , IBPS & SSC – Part : 67

Quantitative Aptitude Quiz & Questions for Bank Exams

Quantitative Aptitude Quiz & Questions for SBI , IBPS & SSC

Quantitative Aptitude quiz for SBI Clerk, SBI PO, RBI, IBPS PO/Clerk/RRB/SO & other Banking & competitive exams 2019 – 20. Attempt free online mock test to practice Quantitaive Aptitude questions with multiple choice answers.

This Quant Quiz contains 10 questions from Arithmetic as well as Advance maths topics andboth the sections are important from upcoming SSC, Railway and banking exams point of  view. Try to attempt this quiz in 6-7 minutes time duratio

 

Q1  Which one is the largest among the fractions (5/113), (7/120), (13/145) and (17/160)?
1) 5/113
2) 7/120
3) 13/145
4) 17/160
Correct Answer: 17/160

 

Q2 A can do 2/3 of a job in 18 days. B is twice as efficient as A. In how many days B will complete the job?
1) 23/4

2) 27/2

3) 32/5

4) 38/7
Correct Answer: 27/2

 

Q3  40 men took a dip in a pool 30 m long and 25 m broad. If the average water displaced by a man is 5 m3, then what will be the rise (in cm) in level of the pool?
1) 25.50

2) 26.66

3) 27.25

4) 28.33
Correct Answer: 26.66

 

Q4 An article is listed at Rs 2375. A man purchases it at two successive discounts of 50% and 25% and spends Rs 165 on repairing of article. If he sells the article at a profit of 62.5%, then what is the selling price (in Rs) of the article?
1) 1367.5
2) 1582.6
3) 1715.39
4) 1967.35
Correct Answer: 1715.39

 

Q5 The length, breadth and height of a cuboid are in the ratio 19: 11: 13. If length is 30 cm more than height, then what is the volume (in cm3) of this cuboid?
1) 121510
2) 159665
3) 265300
4) 339625
Correct Answer: 339625

 

Q6  Average age of a team having 12 players is 23 years. If the age of the coach is also included, then the average age increases by 2 years. What is the age (in years) of the coach?
1) 31
2) 37
3) 49
4) 53
Correct Answer: 49

 

Q7 An item is sold at two successive gains of 30% and 20%. If the final selling price is Rs 31200, then what is the cost price (in Rs)?
1) 18000
2) 20000
3) 21350
4) 24500
Correct Answer: 20000

 

Q8  The number of trees in a town is 17640. If the numbers of trees increases annually at the rate of 5%, then how many trees were there 2 years ago?
1) 11500

2) 13000

3) 16000

4) 16450
Correct Answer: 16000

 

Q9  A and B starts from Delhi and Gwalior respectively towards each other at same time. They meet at Mathura and then take 196 minutes and 225 minutes respectively to reach Gwalior and Delhi. If speed of A is 30 km/hr, then what is the speed (in km/hr) of B?
1) 28
2) 35
3) 42
4) 51
Correct Answer: 28

 

Q10 – The simple interest on a sum of money for 10 years is Rs 3130. If the principal becomes 5 times after 5 years, then what will be the total interest (in Rs) obtained after 10 years?
1) 6260
2) 7850
3) 9390
4) 11650
Correct Answer: 9390

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Quant Quizzes , Quant Video Lectures at Takshla Learning & Online Banking Classes with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic EquationsLatest & Online Reasoning Quiz For IBPS & SBI : Part – 49

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Online Quant Quiz For SSC / Online Quant Quiz / Latest Quant Quiz For SSC  CGL /  Online Quant Quiz For RRB / Quant Quiz For IBPS PO / Online Quant Quiz For SBI / Online Quant Quiz For SSC CGL / Online Quant Quiz For SSC CHSL / Quantitative Aptitude Quiz / Online Quantitative Aptitude Quiz / Quantitative Aptitude Quiz For SSC / Quantitative Aptitude Quiz For Banking Exams

November 12, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Course In Installments
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/quantitative-aptitude-quiz-part-67 Quantitative Aptitude Quiz & Questions for SBI , IBPS & SSC – Part : 67
    Powered by