Profile Photo

Quantitative Aptitude Quiz & Questions for Bank Exams (SBI/RBI/IBPS) – Part : 65

Quantitative Aptitude Quiz & Questions for Bank Exams

Quantitative Aptitude Quiz & Questions for Bank Exams (SBI/RBI/IBPS)

Quantitative Aptitude quiz for SBI Clerk, SBI PO, RBI, IBPS PO/Clerk/RRB/SO & other Banking & competitive exams 2019 – 20. Attempt free online mock test to practice Quantitaive Aptitude questions with multiple choice answers.

This Quant Quiz contains 10 questions from Arithmetic as well as Advance maths topics andboth the sections are important from upcoming SSC, Railway and banking exams point of  view. Try to attempt this quiz in 6-7 minutes time duration.

 

Q1. If 4/5th of a number exceeds its 3/4th by 8. then the number is:

1) 130
2) 120
3) 160
4) 150

Correct Answer: 160

 

Q2.The rate of discount being given on a shirt, where selling price is Rs. 546 after deducting a discount of Rs. 109 on its marked price, is

1) 14%
2) 18%
3) 15%
4) 16%

Correct Answer: 16%

 

Q3. If the ratio of two numbers is 1:5 and their product is 320, then the difference between the squares of these two numbers is

1) 1024
2) 1256
3) 1536
4) 1435

Correct Answer: 1536

 

Q4. A man bought 30 defective machines for Rs. 1000. He repaired and sold them @ Rs. 300 per machine. He got profit of Rs. 150 per machine. How much did he spend on repairs? (in Rupees)

1) 5500
2) 4500
3) 3500
4) 2500

Correct Answer: 3500

 

Q5. X is 5 times longer than Y. The percentage by which y in less than X is:

1) 50%
2) 40%
3) 80%
4) 70%

Correct Answer: 80%

 

Q6. A motor cycle gives an average of 45 km per litre. If the cost of petrol is Rs. 20/litre. The amount required to complete a journey of 540 km is, (in Rupees)

1) 120
2) 360
3) 200
4) 240

Correct Answer: 240

 

Q7. A sum of money amounts to Rs. 6655 at the rate of 10% compounded annually for 3 years. The sum of money is

1) Rs.5000
2) Rs.5500
3) Rs.6000
4) Rs.6100

Correct Answer: Rs.5000

 

Q8. If ‘O’ is the incentre of the Δ PQR, ∠POR = 115°, then value of ∠PQR is

1) 40°
2) 65°
3) 50°
4) 25°

Correct Answer: 50°

 

Q9. If tanθ + cotθ = 2 then the value of tannθ + cotnθ is

1) 2n
2) 2n/2
3) 2n/5
4) 2

Correct Answer: 2

 

Q10. A certain number of men can do a piece of work in 60 days. If there were 6 men more, the work can be finished 20 days earlier. The number of men working is

1) 6
2) 12
3) 18
4) 24

Correct Answer: 12

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Quant Quizzes , Quant Video Lectures at Takshla Learning & Online Banking Classes with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic EquationsLatest & Online Reasoning Quiz For IBPS & SBI : Part – 49

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Online Quant Quiz For SSC / Online Quant Quiz / Latest Quant Quiz For SSC  CGL /  Online Quant Quiz For RRB / Quant Quiz For IBPS PO / Online Quant Quiz For SBI / Online Quant Quiz For SSC CGL / Online Quant Quiz For SSC CHSL / Quantitative Aptitude Quiz / Online Quantitative Aptitude Quiz / Quantitative Aptitude Quiz For SSC / Quantitative Aptitude Quiz For Banking Exams

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
November 4, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2020-21 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Course In Installments
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/quantitative-aptitude-quiz-part-66 Quantitative Aptitude Quiz & Questions for Bank Exams (SBI/RBI/IBPS) – Part : 65