Profile Photo

Quantitative Aptitude Questions and Answers for SBI , IBPS & SSC – Part : 71

Quantitative Aptitude Questions and Answers for SBI , IBPS & SSC

Quantitative Aptitude Questions and Answers for SBI , IBPS & SSC

This quant quiz contains 10 questions from all the important topics related to Arithmetic and Advance maths sections like Geometry, Number System, Percentage, Profit and Loss etc. and is important for upcoming SSC, Railways and Banking exams point of view. We at Takshila Learning provides quizzes on daily basis, so attempt them in a time bound manner and share your marks scored in them in the comment box.

 

Q1. A & B together can finish a job in 24 days, while A, B & C together can finish the same job in 8 days. C alone will finish the job in

1) 12 days
2) 14 days
3) 16 days
4) 24 days

Correct Answer: 12 days

 

Q2. Area of the circle inscribed in a square of diagonal 6√2 cm (in sq cm) is

1) 9 Π
2) 6 Π
3) 3 Π
49√2 Π

Correct Answer: 9 Π

 

Q3. The original price of a TV set is Rs. 6,000. If the price is discounted by 20% and then raised by 10% for service contract, the price charged by the shopkeeper is

1) Rs. 5400
2) Rs. 5280
3) Rs. 5100
4) Rs.4200

Correct Answer: Rs. 5280

 

Q4. A certain sum of money was divided between A, B and C in the ratio 5:6:9. If A received Rs. 450 the sum divided was

1) 2000
2) 1800
3) 2250
4) 1000

Correct Answer: 1800

 

Q5. By selling a bag at Rs. 230, profit of 15% is made. The selling price of the bag, when it is sold at 20% profit would be

1) Rs.250
2) Rs.205
3) Rs.240
4) Rs.200

Correct Answer: Rs.240

 

Q6.The average salary of male employees in a firm was Rs. 5200 and that of females was Rs. 4200. The mean salary of all the employees was Rs. 5000. What is the % of female employees?

1) 80%
2) 20%
3) 40%
4) 30%

Correct Answer: 20%

 

Q7.The diagonals of two squares are in the ratio 5:2.The ratio of their area is

1) 5:6
2) 25:4
3) 5:4
4) 125:8

Correct Answer: 25:4

 

Q8.The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60o and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is 

1) 2.3 m
2) 4.6 m
3) 9.2 m
4) 7.8 m

Correct Answer: 9.2 m

Q9.The product of two 2-digit numbers is 2160 and their H.C.F. is 12. The numbers are

1) (12, 60)
2) (72, 30)
3) (36, 60)
4) (60, 72)

Correct Answer: (36, 60)

 

Q10. In a mixture of 25 litres, the ratio of milk to water is 4:1. Another 3 litres of water is added to the mixture. The ratio of milk to water in the new mixture is

1) 5:1
2) 5:2
3) 5:3
4) 5:4

Correct Answer: 5:2

Learn more blogs on Quantitative Aptitude here..

 

Follow us on a Social media

Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic EquationsLatest & Online Reasoning Quiz For IBPS & SBI : Part – 49

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Quantitative Aptitude Questions for SBI / Online Quantitative Aptitude Quiz / Latest Quantitative Aptitude Questions and Answers For SSC  CGL /  Online Quant Quiz For RRB / Quantitative Aptitude Quiz Questions For IBPS PO / Online Quant Quiz For SBI / Online Quant Quiz For SSC CGL / Online Quant Quiz For SSC CHSL / Quantitative Aptitude Questions / Online Quantitative Aptitude Questions and Answers / Quantitative Aptitude Quiz For SSC / Quantitative Aptitude Quiz For Banking Exams

 

December 12, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Whats App
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/quantitative-aptitude-questions-and-answers-part-71 Quantitative Aptitude Questions and Answers for SBI , IBPS & SSC – Part : 71
    Powered by