Profile Photo

Quantitative Aptitude Questions and Answers for SBI , IBPS & SSC – Part : 70

Quantitative Aptitude Quiz & Questions for Bank Exams

Quantitative Aptitude Questions and Answers for SBI , IBPS & SSC

This Quantitative Aptitude Questions and Answers quiz contains 10 questions from all the important topics related to Arithmetic and Advance maths sections like Algebra, Number System, Percentage, Profit and Loss etc. and is important for upcoming SSC, Railways and Banking exams point of view. We at Takshila Learning provides quizzes on daily basis, so attempt them in a time bound manner and share your marks in the comment box.

Q1 – If 14 / 3 + (1 / 2)(x – 7/3) = -2x/3, then the value of x is?

1) -3
2) 3
3) 6
4) -9

Correct Answer: -3

 

Q2 – A is twice as good a workman as B and together they can finish a piece of work in 9 days. In how many days will A alone finish the work?

1) 10
2) 11.5
3) 12.5
4) 13.5

Correct Answer: 13.5

 

Q3 – What is the area (in sq cm) of a circle whose circumference is 22 cm?

1) 27
2) 38.5
3) 43
4) 86

Correct Answer: 38.5

 

Q4 – The cost price of an article is x. It is marked up by 150%. It is sold at Rs 600 after giving 40% discount. What is x (in Rs)?

1) 400
2) 468
3) 500
4) 544

Correct Answer: 400

 

Q5 – A bag has Rs.51.25 in the form of 2-rupee, 50-paise and 25-paise coins in the ratio of 3:5:7. What is the total number of 50-paise coins?

1) 15
2) 20
3) 25
4) 35

Correct Answer: 25

 

Q6 – In the first 40 overs of a 50 over innings, the run rate was 4.8 runs/ over. What is the required run rate in the remaining 10 overs to reach the target of 241 runs?

1) 6.1
2) 6.9
3) 3.7
4) 4.9

Correct Answer: 4.9

 

Q7 – A milkman buys milk at Rs 25 per litre and adds 1/4 of water to it and sells the mixture at Rs 26 per litre. His gain (in %) is?

1) 5
2) 15
3) 25
4) 30

Correct Answer: 30

 

Q8 – When a number is increased by 120, it becomes 130% of itself. What is the number?

1) 400
2) 420
3) 460
4) 580

Correct Answer: 400

 

Q9 – Two persons P and Q are running at 20 km/hr and 25 km/hr towards each other. What was the distance (in kms) between them when they started if they met after 56 minutes?

1) 36
2) 39
3) 42
4) 45

Correct Answer: 42

 

Q10 – The amount received at 10% per annum Compound interest after 3 yrs is Rs 5324. What was the principal (in Rs)?

1) 4000
2) 4200
3) 4500
4) 4900

Correct Answer: 4000

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Quant Quizzes , Quantitative aptitude for competitive examinations at Takshla Learning & Online Banking Classes with the best faculty.

 

Learn more blogs on Quantitative Aptitude here..

 

Follow us on a Social media

Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic EquationsLatest & Online Reasoning Quiz For IBPS & SBI : Part – 49

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Quantitative Aptitude Questions for SBI / Online Quantitative Aptitude Quiz / Latest Quantitative Aptitude Questions and Answers For SSC  CGL /  Online Quant Quiz For RRB / Quantitative Aptitude Quiz Questions For IBPS PO / Online Quant Quiz For SBI / Online Quant Quiz For SSC CGL / Online Quant Quiz For SSC CHSL / Quantitative Aptitude Questions / Online Quantitative Aptitude Questions and Answers / Quantitative Aptitude Quiz For SSC / Quantitative Aptitude Quiz For Banking Exams

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
December 3, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2020-21 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Course In Installments
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/quantitative-aptitude-questions-and-answers-part-70 Quantitative Aptitude Questions and Answers for SBI , IBPS & SSC – Part : 70