Profile Photo

Quantitative Aptitude Questions and Answers for SBI , IBPS & SSC – Part : 69

Quantitative Aptitude Quiz & Questions for Bank Exams

 

Quantitative Aptitude Questions and Answers for SBI , IBPS & SSC

This Quantitative Aptitude Questions and Answers Quiz contains 10 questions from all the important topics related to Arithmetic and Advance maths sections like Algebra, Number System, Percentage, Profit and Loss etc. and is important for upcoming SSC, Railways and Banking exams point of view. You should attempt as much mock tests you can in a time bound manner…!

 

Q1 – What least value which should be added to 1812 to make it divisible by 7, 11 and 14?
1) 12
2) 36
3) 72
4) 154
Correct Answer: 36

 

Q2 – A is 1.5 times efficient than B therefore takes 8 days less than B to complete a work. If A and B work on alternate days and A works on first day, then in how many days the work will be completed?
1) 17
2) 19
3) 19.5
4) 21
Correct Answer: 19

 

Q3 – One of the diagonal of a rhombus is 70% of the other diagonal. What is the ratio of area of rhombus to the square of the length of the larger diagonal?
1) 3 : 10
2) 3 : 20
3) 7 : 20
4) 7 : 10
Correct Answer: 7 : 20

 

Q4 – A shopkeeper sells a table at a discount of 20% and earns a profit of 60%. If he sells the same table at 40% discount, then what will be his new profit percent?
1) 20
2) 30
3) 35
4) 40
Correct Answer: 20

 

Q5 – If A/3 = B/2 = C/5, then what is the value of ratio (C + A)2 : (A + B)2 : (B + C)2?
1) 9 : 4 : 25
2) 25 : 4 : 9
3) 64 : 25 : 49
4) 49 : 25 : 64
Correct Answer: 64 : 25 : 49

 

Q6 – The cost price of 60 articles is same as the selling price of x articles. If there is a profit of 20%, then what is the value of x?
1) 15
2) 30
3) 50
4) 80
Correct Answer: 50

 

Q7 – A person scores 45% of the total marks in the exam and still fails by 40 marks. The passing percentage of the exam is 55%. What is the maximum mark of the exam?
1) 300
2) 350
3) 400
4) 500
Correct Answer: 400

 

Q8 – The difference of compound interest and simple interest for 3 years and for 2 years are in ratio 23 : 7 respectively. What is rate of interest per annum (in %)?
1) 100/7
2) 200/7
3) 300/7
4) 400/7
Correct Answer: 200/7

 

Q9 – If x1/4 + x-1/4 = 2, then what is the value of x81 + (1/x81)?
1) – 2
2) 0
3) 1
4) 2
Correct Answer: 2

 

Q10 – If a(a + b + c) = 45, b(a + b + c) = 75 and c(a + b + c) = 105, then what is the value of (a2 + b2 + c2)?
1) 75
2) 83
3) 217
4) 225
Correct Answer: 83

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Quant Quizzes , Quantitative aptitude for competitive examinations at Takshla Learning & Online Banking Classes with the best faculty.

 

Learn more blogs on Quantitative Aptitude here..

 

Follow us on a Social media

Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic Equations Quant quiz on Number Series and Quadratic EquationsLatest & Online Reasoning Quiz For IBPS & SBI : Part – 49

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Quantitative Aptitude Questions for SBI / Online Quantitative Aptitude Quiz / Latest Quantitative Aptitude Questions and Answers For SSC  CGL /  Online Quant Quiz For RRB / Quantitative Aptitude Quiz Questions For IBPS PO / Online Quant Quiz For SBI / Online Quant Quiz For SSC CGL / Online Quant Quiz For SSC CHSL / Quantitative Aptitude Questions / Online Quantitative Aptitude Questions and Answers / Quantitative Aptitude Quiz For SSC / Quantitative Aptitude Quiz For Banking Exams

November 25, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Whats App
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/quantitative-aptitude-questions-and-answers-for-sbi-ibps-ssc-part-69 Quantitative Aptitude Questions and Answers for SBI , IBPS & SSC – Part : 69
    Powered by