# Quant Quiz for Competitive Exams (RBI/CLERK, IBPS PO/CLERK) – Part- 26

## Quant Quiz for Competitive Exams (RBI/CLERK, IBPS PO/CLERK) – Part- 26

Online Quantitative Quiz – This quiz contains 5 questions on Data Interpretation and 5 questions on Simplification and both the topics are important for competitive exams like Banking, RRB, and insurance exams. Try to attempt this quiz in a time bound manner not taking more than 5-7 minutes in solving it.

Directions (1-5): Given below is the table showing marks (out of 100) of 5 students PRIYA, SAMEER, RITU, TINA and HARI in class test on different days of a week.

 DAY PRIYA SAMEER RITU TINA HARI Monday 74 65 36 59 84 TUESDAY 69 68 70 51 72 WEDNESDAY 49 82 75 64 59 THURSDAY 55 72 62 70 68 FRIDAY 67 56 77 81 74

Q1. What is the difference between total score of Sameer on Monday, Wednesday and Thursday together and the total score of Hari on Tuesday, Wednesday and Friday together?

(a) 12

(b) 14

(c) 10

(d) 20

(e) None of these

Q2. Marks of Hari on Monday is what percent more than the marks of Sameer on Thursday?

(a) 15%

(b) 16 ⅔ %

(c) 20%

(d) 25%

(e) None of these

Q3. What is the average of marks scored by Ritu on the given days?

(a) 60

(b) 62

(c) 52

(d) 64

(e) None of these

Q4. What is the ratio of total marks scored by Ritu on Tuesday and Wednesday together to the total marks scored by Tina on the same days together?

(a) 23:28

(b) 28:23

(c) 29:23

(d) 23:29

(e) None of these

Q5. Total marks scored by Hari on all days together are how much more than total marks scored by Priya on all days together?

(a) 43

(b) 45

(c) 55

(d) 65

(e) None of these

Directions (6-10): What should come in the place of question mark (?) in the following questions?

Q6. 115% of 4880 – 85% of 1640 =?

(a) 4218

(b) 4368

(c) 4448

(d) 4628

(e) None of these

Q7. 3251+ 587 + 369 –? = 3007

(a) 1250

(b) 1300

(c) 1375

(d) 1400

(e) None of these

Q8. 3√9261 × √62742241 =? +89

(a) 166254

(b) 166259

(c) 166253

(d) 166252

(e) None of these

Q9. 18.6 × 3 + 7.2 – 16.5 =? + 21.7

(a) 35.7

(b) 21.6

(c) 24.8

(d) 27.6

(e) None of these

Q10. 5.35 + 4.43 + 0.45 + 45.34 + 534 =?

(a) 597.27

(b) 589.57

(c) 596.87

(d) 596.67

(e) None of these

Solutions:

Sol 1. (b) Required difference = 65 + 82 + 72 − 72 + 59 + 74 = 219 − 205 = 14

Sol 2. (b) Required percentage = (84−72) /72 × 100 = 16⅔%

Sol 3. (d) Required average = 320/5 = 64

Sol 4. (c) Required ratio = (70+75)/ (51+64) = 29 ∶ 23

Sol 5. (a) Required difference = 357 − 314 = 43

Sol 6. (a)

Sol 7. (e)

Sol 8. (d)

Sol 9. (c)

Sol 10. (b)

All Updated English Quizzes List

All Updated Reasoning Quizzes List

Online Test Series for IBPS PO

Follow us on a Social media

## Call us: 8800999280/8800999284 orfill the form for any other details:

Tag- Quiz for RBI Exam, Online Quantitative Quiz, Questions on Data Interpretation,  Questions on Simplification

0Shares