## Quant Quiz for Competitive Exam(IBPS PO, Railway, SSC) – Part- 24

*Online
Quantitative Quiz* – This
quiz contains 10 questions on Mix topics and the topics are important for
competitive exams like SSC, Railway, Banking and insurance exams. Try to
attempt this quiz in a time bound manner
not taking more than 5-7 minutes in solving it.

**Q1.**
If a commission 0f 10% is given on mark price of Truck the dealer gains 20% if
the commission is increase to 15% the gain % is?

**(a)**
40/3

**(b)**
10

**(c)**
20

**(d)**
15

**(e)**
None of these

**Q2.**
The CP of two dozen mangoes is Rs 32, after selling 18 mangoes at 12 Rs per dozen,
the shopkeeper reduced the rate as Rs 4 per dozen. Then find the loss percentage?

**(a)**
15

**(b)**
20

**(c)**
25

**(d)**
37.5

**(e)**
None of these

**Q3.**
A can complete a task in 15 days B is 50% more efficient than A. Both A and B
started working together on the task and after few days B left task and A
finished the remaining 13 of the given work. For how many days A and B worked
together.

**(a)**
3

**(b)**
5

**(c)**
4

**(d)**
6

**(e)**
2

**Q4.**
A boat can travel 9.6 km downstream in 36 min. If speed of the water current is
10% of the speed of the boat in downstream, how much time will boat take to
travel 19.2 km upstream?

**(a)**
2 hours

**(b)**
3 hours

**(c)**
1.25 hours

**(d)**
1.5 hours

**(e)**
1 hour

**Q5.**
A started a business with a initial investment of Rs. 1200. ‘X’ month after the
start of business, B joined A with on initial investment of Rs. 1500. If total
profit was 1950 at the end of year and B’s share of profit was 750. Find ‘X’.

**(a)**
5 month

**(b)**
6 month

**(c)**
7 month

**(d)**
8 month

**(e)**
9 month

**Q6.**
Ratio between curved surface area and total surface area of a circular cylinder
is 3: 5. If curved surface area is 1848 cm3 then what is the height of
cylinder?

**(a)**
28

**(b)**
14

**(c)**
17

**(d)**
21

**(e)**
7

**Q7.**
Train A completely crosses train B which is 205 m long in 16 second. If they
are travelling in opposite direction and sum of speed of both are 25 m/s. then
find the difference (in meter) between lengths of both trains.

**(a)**
5

**(b)**
6

**(c)
**8

**(d)**
10

**(e)**
12

**Q8.**
Present age of A is 3 years less than present age of B. Ratio of B’s age 5 year
ago and A’s age 4 year hence is 3 : 4 then find present age (in years) of A.

**(a)**
20

**(b)**
17

**(c)**
23

**(d)**
26

**(e)**
29

**Q9.**
Elena’s age after 15 years will be 5 times of her age 5 years back. What is the
present age of Elena?

**(a)**
10

**(b)**
37

**(c)**
35

**(d)**
11

**(e)**
None of these

**Q10.**
A mess has provisions for 60 days. If after 15 days 500 men strengthen then and
the food lasts 40 days longer, how many men are there in the mess?

**(a)
**3500

**(b)
**4000

**(c)
**6000

**(d)
**8000

**(e)
**None
of these

**Solutions:**

**Sol
1.**
(a) Let S.P. = Rs. 100

After commission, price = Rs. 90

CP = 100/120×90 = Rs. 75

Now, commission = 15%

Gain % = 85−75/75×100

=40/3%

**Sol
2.**
(d) Total CP = Rs. 32

Total SP = 12 + 6 + 2 = Rs. 20

Loss % =12/32×100

= 37.5%

**Sol
3.**
(c) A can complete work in 15 days.

And B will complete work in 10 days.

They together will complete whole work in =15×10/25=6 days

A and B together worked for = 6 × 2/3= 4 days

**Sol
4.**
(d) Speed of downstream=9.6/36kmmin=16 km/hr

Speed of current = 1.6 km/hr

Let speed of man in still water = ?

So, ? = 16 – 1.6 = 14.4 km/hr

Required time in upstream=19.2/14.4−1.6

=1.5 hours

**Sol
5.**
(b) Ratio of profit of A and B = 1200:750 = 8:5

So, 1200×12/1500×? = 8/5

?=6 months

x= 6 month

**Sol
6.**
(d) 2πrh/2πr(r+h) = 3/5

2h = 3r

And 2πrh = 1848

2×22/7×2/3h×h=1848

h=21

**Sol
7.**
(d) In 16 second distance covered by both A and B = 16 × 25 = 400 m

So length of A = 400 – 205 = 195

Required difference = 10 m

**Sol
8.**
(a) Let B’s age = ?

So A’s age = ?−3

?−5/?+1=3/4

?=23

A’s age = 23−3=20 ?????

**Sol
9.**
(a) Let Elena’s age = x

x + 15 = 5 (x – 5)

x = 10 years

**Sol
10.**
(b) Let No. of soldiers = x

60 × x = 15x + 40 (x + 500)

60x =15x + 40x + 20000

5x = 20000

x = 4000

Learn more quizzes here for **Competitive exam preparation**

**All updates Quant Quizzes List**

**All Updated English Quizzes List**

**All Updated Reasoning Quizzes List**

**Online test series for bank po**

**Follow us on a Social media**

**Call us: 8800999280/8800999284 or** **fill the ****form for any other details:**

Tag- Quant Quiz, *Online Quantitative Quiz, Competitive exam preparation, Mix topics*

## 0 responses on "Quant Quiz for Competitive Exam(IBPS PO, Railway, SSC) - Part- 24"