Profile Photo

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC : Part – 88

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC

This Reasoning Quiz contains 10 questions from all the important topics questions from which you can expect in SSC, Railways and State level exams. Try to attempt this quiz within 5 minutes time.

 

Q1. Select the related word/letters/number from the given alternatives.

Head: Human Body :: ?
1) Arc : Circle
2) Cube : Circle
3) Square : Circle
4) Triangle : Circle
Correct Answer: Arc : Circle

 

Q2. Select the related word/letters/number from the given alternatives.

PZQW: NXOU :: FISK: ?
1) EFPJ
2) FERI
3) DGQI
4) HKVM

Correct Answer: DGQI

 

Q3. Select the related word/letters/number from the given alternatives.

7: 19 :: 10: ?
1) 25
2) 30
3) 21
4) 23

Correct Answer: 25

 

Q4. For the following questions, Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives.
1) Bigger
2) Faster
3) Greater
4) Taller

Correct Answer: Faster

 

Q5. For the following questions, Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives.
1) AEIM
2) BFJN
3) CGKO
4) FDKN

Correct Answer: FDKN

 

Q6. For the following questions, Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives.
1) 140 → 45
2) 110 → 35
3) 100 → 30
4) 80 → 25

Correct Answer: 100 → 30

 

Q7. Arrange the following words as per order in the dictionary

  1. Forest 2. Fascinating 3. Fantastic     4. Fabulous
    1) 2, 4, 3, 1
    2) 4, 2, 3, 1
    3) 4, 3, 2, 1
    4) 2, 3, 4, 1

Correct Answer: 4, 3, 2, 1

 

Q8. Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

a_ ca_c_dc_d_ad_

Options:
1) ddacdc
2) daadca
3) dadaac
4) ddaacc

Correct Answer: ddaacc

 

Q9. Which number comes next in the series?

1, 5, 2, 6, 3, 7, ?
1) 6
2) 5
3) 4
4) 3

Correct Answer: 4

 

Q10. P and Q are sisters. R and S are brothers. P’s daughter is R’s sister. What is Q’s relation to S?
1) Mother
2) Grandmother
3) Sister
4) Aunt
Correct Answer: Aunt

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Reasoning QuizzesGet Reasoning Video Lectures at Takshla Learning & Banking Online Classes & Online Coaching for SSC with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64Latest Online Reasoning Quiz For IBPS PO , SBI , SSC : Part - 64

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Online Reasoning Quiz For SBI PO / Online Reasoning Quiz IBPS CLERK / Latest Reasoning Quiz For Alphabetical Series/  Online Reasoning Quiz For Number Series / Reasoning Quiz For Blood Relation / Online Reasoning Quiz For the arrangement of symbols digits and letters/ Online Reasoning Quiz / Online Reasoning Quiz For SBI PO

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
October 17, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2020-21 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Course In Installments
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/online-reasoning-quiz-for-ibps-part-75 Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC : Part – 88