Profile Photo

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC : Part – 71

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC

 

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC

This Reasoning Quiz contains 10 questions from all the important topics questions from which you can expect in SSC, Railways and State level exams. Try to attempt this quiz within 5 minutes time.

 

Q1. Select the related word/letters/number from the given alternatives.
EARTH : PLANET :: MOON : ?

1) SUN
2) UNIVERSE
3) VENUS
4) SATELLITE

Correct Answer: SATELLITE

 

Q2. Select the related word/letters/number from the given alternatives.
EJOT: ________::YDIN: VAFK

1) LQGB
2) BGLQ
3) QBGL
4) BGQL

Correct Answer: BGLQ

 

Q3. Select the related word/letters/number from the given alternatives.
100: 102 :: 100000 : ?

1) 105
2) 104
3) 1003
4) 1004

Correct Answer: 105

 

Q4. For the following questions, Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives

1) Temple
2) Worship
3) Mosque
4) Church

Correct Answer: Worship

Q5. For the following questions, Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives

1) M N O M
2) B D C B
3) X Z Y X
4) P R Q P

Correct Answer: M N O M

 

Q6. For the following questions, Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives

1) 70, 80
2) 54, 62
3) 28, 32
4) 21, 24

Correct Answer: 54, 62

 

Q7. Arrange the following words as per order in the dictionary
1) Pearl 2) Peasant 3) Pea 4) Peanut

1) 3, 1, 4, 2
2
) 3, 4, 1, 2
3) 1, 3, 2, 4
4
) 1, 2, 3, 4

Correct Answer: 3, 4, 1, 2

 

Q8. From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word:
ADMINISTRATION

1) STRAIN
2) TRADITION
3) SITUATION
4) RATION

Correct Answer: SITUATION

 

Q9. If MOTHER is coded as KMRFCP, then HOUSE is coded as

1) FMRPC
2) GNSQD
3) GNRQD
4) FMSQC

Correct Answer: FMSQC

 

Q10. If D stands for x, S stands for +, A stands for – and M stands for ÷, what is the value of the given expression?

1) 558
2) 3312
3) 137
4) 31

Correct Answer: 137

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Reasoning QuizzesGet Reasoning Video Lectures at Takshla Learning & Banking Online Classes & Online Coaching for SSC with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64Latest Online Reasoning Quiz For IBPS PO , SBI , SSC : Part - 64

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Online Reasoning Quiz For SBI PO / Online Reasoning Quiz IBPS CLERK / Latest Reasoning Quiz For Alphabetical Series/  Online Reasoning Quiz For Number Series / Reasoning Quiz For Blood Relation / Online Reasoning Quiz For the arrangement of symbols digits and letters/ Online Reasoning Quiz / Online Reasoning Quiz For SBI PO

September 24, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login