Profile Photo

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC : Part – 74

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC

This Reasoning Quiz contains 10 questions from all the important topics questions from which you can expect in SSC, Railways and State level exams. Try to attempt this quiz within 5 minutes time.

 

Q1. A man was 32 years of age when he had his first son. His wife was 35 years of age when his son attained the age of 7 years. The difference between the age of the father and the mother is _____.
1) 7 years
2) 3 years
3) 5 years
4) 4 years
Correct Answer: 4 years

 

Q2. From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word:

ANNOUNCEMENTS
1) CEMENT
2) NOUN
3) COUNTER
4) TENSE

Correct Answer: COUNTER

 

Q3. If RATION is written as OXQFLK then LUMBER may be written as _____ .
1) KTLADQ
2) ITJABQ
3) OXPEHU
4) IRJYBO

Correct Answer: IRJYBO

 

Q4. A*B means multiply A by B; [email protected] means divide A by B, A?B means add B to A and A=B means subtract B from A. Then find the value of 10*10 = 5*10 ? [email protected]
1) 100
2) 45
3) 1000
4) 55

Correct Answer: 55

 

Q5. If 37*14 = 17, 69*33 = 34, 91*125 = 72 then what should 28*56 = ?
1) 26
2) 42
3) 34
4) 28

Correct Answer: 28

 

Q6. For the following questions, find the odd word/letters/number pair from the given alternatives.

1) 443
2) 633
3) 821
4) 245

Correct Answer: 633

 

Q7. Arrange the following words as per order in the dictionary

  1. Dyke 2. Dwindle 3. Dwell     4. Dye

1) 3,2,4,1
2) 1,3,4,2
3) 2,1,3,4
4) 3,4,2,1

Correct Answer: 3,2,4,1

 

Q8. Choose the correct alternative that will replace the question mark in the given series:
DHL, PTX, BFJ, ?

1) KOS
2) NRV
3) NPS
4) NRU

Correct Answer: NRV

 

Q9. Find the wrong number in the series:
28, 33, 31, 36, 34, 29

1) 33
2) 36
3) 34
4) 29

Correct Answer: 29

 

Q10. The age of Rakhi is twelve times that of her daughter Anubha. If age of Anubha is 3 years now, then what was the age of Rakhi, 2 years earlier?

1) 20 years
2) 34 years
3) 30 years
4) 36 years

Correct Answer: 34 years

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Reasoning QuizzesGet Reasoning Video Lectures at Takshla Learning & Banking Online Classes & Online Coaching for SSC with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64Latest Online Reasoning Quiz For IBPS PO , SBI , SSC : Part - 64

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Online Reasoning Quiz For SBI PO / Online Reasoning Quiz IBPS CLERK / Latest Reasoning Quiz For Alphabetical Series/  Online Reasoning Quiz For Number Series / Reasoning Quiz For Blood Relation / Online Reasoning Quiz For the arrangement of symbols digits and letters/ Online Reasoning Quiz / Online Reasoning Quiz For SBI PO

October 11, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login