Profile Photo

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC : Part – 72

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC

 

This Reasoning Quiz contains 10 questions from all the important topics questions from which you can expect in SSC, Railways and State level exams.

Try to attempt this quiz within 5 minutes time.

 

Q1. Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:

Preamble: Constitution:: ? : ?

1) Word: Dictionary

2) Contents: Magazine

3) Explanation: Poetry

4) Preface: Book

Correct Answer: Preface: Book

 

Q2. Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:

EFG: VUT:: KLM : ?

1) KMN
2) PON
3) ZAY
4) FCD

Correct Answer: PON

 

Q3. Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:

85: 42:: 139: ?

1) 65
2) 69
3) 73
4) 77

Correct Answer: 69

 

Q4. For the following questions, find the odd word/letters/number from the given alternatives.

1) Geometry

2) Trigonometry

3) Algebra

4) Mathematics

Correct Answer: Mathematics

 

Q5. For the following questions, Find the odd word/letters/number from the given alternatives.

1) BDGK
2) JLOS
3) NPSW
4) MORU

Correct Answer: MORU

 

Q6. For the following questions, find the odd word/letters/number from the given alternatives.

1) 64
2) 125
3) 225
4) 216

Correct Answer: 225

 

Q7. If the given words are arranged according to English dictionary, which word will be in third place?

1) KNOW
2) KNACK
3) KNIT
4) KNOB

Correct Answer: KNOB

 

Q8. A series is given, with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

ELFA, GLHA, ILJA, ? , MLNA

1) OLPA
2) KLMA
3) LLMA
4) KLLA

Correct Answer: KLLA

 

Q9. A series is given, with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.
5, 11, 17, 25, 33, 43, ?

1) 49
2) 51
3) 52
4) 53

Correct Answer: 53

 

Q10. Pointing towards a photo, Rakesh said, “She is the daughter of the only son of my grandfather.” How is the girl related to Rakesh?
1) Sister

2) Daughter

3) Cousin

4) Aunt

Correct Answer: Sister

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Reasoning QuizzesGet Reasoning Video Lectures at Takshla Learning & Banking Online Classes & Online Coaching for SSC with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64Latest Online Reasoning Quiz For IBPS PO , SBI , SSC : Part - 64

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Online Reasoning Quiz For SBI PO / Online Reasoning Quiz IBPS CLERK / Latest Reasoning Quiz For Alphabetical Series/  Online Reasoning Quiz For Number Series / Reasoning Quiz For Blood Relation / Online Reasoning Quiz For the arrangement of symbols digits and letters/ Online Reasoning Quiz / Online Reasoning Quiz For SBI PO

September 30, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login