Profile Photo

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC : Part – 70

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC : Part - 70

Latest Online Reasoning Quiz For IBPS Clerk & PO , SBI , SSC : Part – 70

 

This reasoning quiz contains 10 questions from all the important topics questions from which you can expect in SSC, Railways and State level exams. Try to attempt this quiz within 5 minutes time.

 

Q: 1 – In the following question, select the related word from the given alternatives.

Goiter : Iodine : : Anemia : ?
1) Vitamin D
2) Iron
3) Vitamin E
4) Calcium
Correct Answer: Iron

 

Q: 2 – In the following question, select the related letter from the given alternatives.

DE : O : : AF : ?
1) H

2) K

3) J

4) I
Correct Answer: K

 

Q: 3 – In the following question, select the related number from the given alternatives.

56 : 41 : : 94 : ?
1) 49

2) 53

3) 60

4) 89
Correct Answer: 49

 

Q: 4 – In the following question, select the odd word from the given alternatives.
1) Beneath
2) On top
3) Huge
4) Above
Correct Answer: Huge

 

Q: 5 – In the following question, select the odd letters from the given alternatives.
1) MN
2) NM
3) OL
4) ET
Correct Answer: ET

 

Q: 6 – In the following question, select the odd number from the given alternatives.
1) 253
2) 473
3) 143
4) 633
Correct Answer: 633

 

Q: 7 – Arrange the given words in the sequence in which they occur in the dictionary.

  1. Flinching
    2. Flintlock
    3. Flinpites
    4. Flintlocks
    5. Flinchers
    1) 15243

2) 51243

3) 51324

4) 51342
Correct Answer: 51324

 

Q: 8 – In the following question, which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

_ yzaa _ y _ xy _ aazy _
1) xxzzx

2) xxaza

3) xzxzx

4) aazzx
Correct Answer: xzxzx

 

Q: 9 – In the following question, select the missing number from the given series.

19, 38, ?, 228, 684, 1368
1) 108

2) 113

3) 114

4) 138
Correct Answer: 114

 

Q: 10 – There are five students – P, Q, R, S and T having different heights in a class. P’s height is more than only one student. Q’s height is more than S and P but not more than R. S’s height is more than P. R is not the smallest. Who is having the maximum height in the class?
1) Q

2) R

3) S

4) T
Correct Answer: R

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation All Updated Reasoning QuizzesGet Reasoning Video Lectures at Takshla Learning & Banking Online Classes & Online Coaching for SSC with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64 Latest Online Reasoning Quiz For SBI PO, SBI , SSC : Part - 64Latest Online Reasoning Quiz For IBPS PO , SBI , SSC : Part - 64

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – Online Reasoning Quiz For SBI PO / Online Reasoning Quiz IBPS CLERK / Latest Reasoning Quiz For Alphabetical Series/  Online Reasoning Quiz For Number Series / Reasoning Quiz For Blood Relation / Online Reasoning Quiz For the arrangement of symbols digits and letters/ Online Reasoning Quiz / Online Reasoning Quiz For SBI PO

September 20, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login