Profile Photo

Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB – PART : 48

Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 47

Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB

Directions (1-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. Find out the  appropriate word in each case.

Digital file sharing has come a long way in recent years and the invention of torrents has made it possible to share large files …(1).. the internet quickly and easily. The idea of a torrent was created in 2001 by programmer Bram Cohen. One of the last projects that he worked on during ..(2).. time was called MojoNation, a program that allowed people to break up confidential files ..(3).. small chunks of encrypted data and distribute these chunks on computers that were also running the software. When someone wanted to download a copy of the file, they would have to download it from several computers at once. Cohen thought that this concept was perfect for a file sharing program, because it eliminated the problem ..(4).. many file sharing programs at that time had like slow download speeds because the file was coming ..(5).. one source. A torrent is simply a way of sharing a large file and it is only when the file being downloaded, uploaded, or shared infringes copyright when the process of using the torrent becomes illegal. There are many people out there ..(6).. use torrents to download copyrighted films, video games and music without the authorization of the copyright holder ..(7).. those people are violating copyright law and run the risk of being fined and even sent to jail. In fact, ..(8).. advances in technology it is even easier for these downloads to be tracked and ..(9).. violators to be caught. When used ethically, file sharing with torrents can be an amazing tool that can be employed in a number of helpful and useful ways. It is certainly one of the most important inventions …(10)..the internet age.

  1. 1. (a) on            (b) through     (c) from       (d) over       (e) around
  2. 2. (a) that          (b) this            (c) those      (d) such       (e) his
  3. 3. (a) in              (b) into           (c) of            (d) with        (e) from
  4. 4. (a) which        (b) whom       (c) of            (d) from       (e) that
  5. 5. (a) through     (b) from         (c) by           (d) towards    (e) with
  6. 6. (a) whom        (b) which       (c) that         (d) who         (e) those
  7. 7. (a) thus           (b) and           (c) but          (d) since        (e) then
  8. 8. (a) with           (b) after          (c) before     (d) through   (e) upon
  9. 9. (a) such           (b) from          (c) for           (d) the          (e) these
  10. 10. (a) within         (b) of              (c) from        (d) among     (e) to

 

Solutions 

  1. (d)
  2. (b)
  3. (b)
  4. (e)
  5. (b)
  6. (d)
  7. (c)
  8. (a)
  9. (e)
  10. (a)

Learn English Quiz for Competitive Exam (SBI ,IBPS PO & Clerk : PART 47) here. Buy English video lecture for bank PO & clerk – SSC , SBI , IBPS & RRB.

Follow us on a Social media
Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45

Follow us on Blogarama

Call us: 8800999280/8800999284 or fill the form for any other details:

Important Tags : Free English Quiz for IBPS RRB / Free English Quiz / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online English Quiz for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC

July 13, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-17 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    For course & fee related queries, Leave your details and our counsellor will get back to you or Call us at 8800-999-280
    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    Login