Profile Photo

Online English quiz for SSC CGL , CHSL , RRB , IBPS PO & CLERK – PART : 54

Online English quiz for SSC CGL , CHSL , RRB , IBPS PO & CLERK - PART : 54

Online English quiz for SSC CGL , CHSL , RRB , IBPS PO & CLERK

This English Quiz contains 10 questions from all the important topics like Synonym / Antonym, Fill in the blanks questions from which you can expect in upcoming SSC and Railway exams.

 

Directions for Ques 1 to 5, Choose the correct alternative out of the four.

 

Q1. When the morning __________, the murder was discovered.

  1. a) Came
  2. b) Happened
  3. c) Arrived
  4. d) Occurred

Ans. (a)

Explanation: All except ‘came’ are wrong verbs to put in the sentence.

 

Q2. The smell of the Sea called ________ memories of her childhood.

  1. a) on
  2. b) back
  3. c) up
  4. d) for

Ans. (c)

Explanation: ‘call up’ means ‘to remind something’.

 

Q3. He has the full facts ___________ but is deliberately hiding them.

  1. a) under his sleeves
  2. b) upon his sleeves.
  3. c) up his sleeves
  4. d) in his sleeves

Ans. (c)

Explanation: All except option (c.) represent for putting something physically. Hence, the correct sentence will be-“He has the full facts up his sleeves but is deliberately hiding them.”

 

Q4. The appearance of the city ___________ day by day.

  1. a) could change
  2. b) changed
  3. c) had changed
  4. d) is changing

Ans. (d)

Explanation: the given sentence is referencing the present tense. Hence, the correct sentence will be-“The appearance of the city is changing day by day.”

 

Q5. The police fired on the mob when they ________ .

  1. a) turned noisy
  2. b) turned violent
  3. c) became abusive
  4. d) fizzled out

Ans. (b)

Explanation: This answer should be given using psychological factors. Police cannot fire on mob being abusive, noisy, or fizzling out.

 

Directions for Question nos. 6 to 8, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

 

Q6. BOARD

  1. a) Frame
  2. b) Lodging
  3. c) Food
  4. d) Furniture

Ans. (d)

Explanation: A board is a flat piece of wood. Hence, option (d.) is the correct answer in this case.

 

Q7. PERUSE

  1. a) Follow
  2. b) Argue
  3. c) Reduce
  4. d) Read

Ans. (d)

Explanation: ‘Peruse’ is used for reading something attentively. Hence, option (d.) is the most appropriate word for ‘peruse’.

 

Q8. SPUME

  1. a) Foam
  2. b) Lava
  3. c) Poison
  4. d) Spit

Ans. (a)

Explanation: ‘Spume’ is a form of foam found on waves.

 

Directions for Question no 9 to 10 choose the word opposite in meaning to the given word.

Q9. VACILLATION

  1. a) Inoculation
  2. b) Relief
  3. c) Steadfastness
  4. d) Remorse

Ans. (c)

Explanation: ‘Vacillation’ means ‘instability’. Hence, the opposite word to this will be ‘steadfastness’.

 

Q10. Placid

  1. a) Dull
  2. b) Stormy
  3. c) Urgent
  4. d) Moving

Ans. (b)

Explanation: ‘placid’ means ‘calm’. Hence, the antonym to this word will be ‘stormy’.

 

Learn English Quiz for Competitive Exam (SBI ,IBPS PO & Clerk : PART 47) here. Get Online Coaching for SSC , Online Banking Classes for RRB , SBI , IBPS PO and CLERK at Takshila Learning.

 

Follow us on a Social media
Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45

Follow us on Blogarama

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 Or fill the form for any other details:

Important Tags : Free English Quiz for SSC / Free English Quiz / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online English Quiz for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC / Free English quiz for SSC CGL

September 5, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login