Online English quiz for IBPS, SSC CGL , CHSL & RRB – PART : 52

Online English quiz for IBPS, SSC CGL , CHSL & RRB - PART : 52

Online English quiz for IBPS, SSC CGL , CHSL & RRB – PART : 52

This quiz contains 10 questions from Synonym / Antonym, error detection, Fill in the blanks and all the topics are important for SSC, Railway and banking exams.

 

Ques1. In the following question, out of the four alternatives, choose the word which best expresses the meaning of the given word.
PALLID

  1. FRIENDLY
    b. PALE
    c. WORTHLESS
    d. COMFORTING

Ans. PALE

Explanation: ‘Pallid’ is an adjective typically used for poor health. Similarly, ‘pale’ is also used for showing the bad health, generally yellowness of body/eyes.

 

Ques2. In the following question, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word.
INTANGIBLE

  1. ETHEREAL
    b. CONCRETE
    c. INSUBSTANTIAL
    d. ABSTRACT

Ans. CONCRETE

Explanation: ‘Intangible’ is used for describing the things, which cannot be touched or felt. While ‘concrete’ is used to represent some materialistic or physical form of the substances.

 

Ques3. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.

  1. Pontifical
    b. Pontiffical
    c. Pontifecal
    d. Pontificol

Ans. Pontifical

Explanation: ‘Pontifical’ word is used to describe the things, which is related to the roman pope.

 

Ques4. In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error. If the sentence is free from error, click the “No error” option.
I always enjoy (A)/ to read (B)/ books (C)/ No Error (D)

  1. A
    b. B
    c. C
    d. D

Ans. B

Explanation: The correct sentence formation will be-“I always enjoy reading book.”

 

Ques5. In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error. If the sentence is free from error, click the “No error” option.

Variety (A)/ is (B)/ spice of life (C)/ No Error (D)

  1. A
    b. B
    c. C
    d. D

Ans. C

Explanation: The error-free sentence will be-“Variety is the spice of life.” Hence, option (c.) is the correct choice.

 

Ques6. In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error. If the sentence is free from error, click the “No error” option.
Neither of the scout leaders know (A)/ how to trap wild animals (B)/ or how to prepare them for mounting (C)/ No Error (D)

  1. A
    b. B
    c. C
    d. D

Ans. A

Explanation: The correct sentence formation in the above case will be-“None of the scout leaders know how to tarp wild animals or how to prepare them for mounting.”

 

Ques7. The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative.
We can __________ see anything in the dim light.

  1. badly
    b. scarcely
    c. fairly
    d. rather

Ans. scarcely

Explanation: In such sentences, we have to use only those words, which make appropriate sense. Hence, the most suitable word in this case is ‘scarcely’.

 

Ques8. The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative.
Few countries can __________ India in variety, colour and the richness of dance forms.

  1. compare
    b. rival
    c. perform
    d. prevail

Ans. rival

Explanation: The correct sentence after applying the word will be-“Few countries can rival India in variety, colour, and the richness of dance forms.”

 

Ques9. The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative.
The scheme allows students from different countries to communicate __________.

  1. each other
    b. with each others
    c. themselves
    d. with one another

Ans. with one another

Explanation: The most appropriate word to be use here is “with one another”.

 

Ques 10. In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase.

Straw in the wind

  1. A light-weight object
    b. A lucky charm
    c. A game that kids play
    d. An indication of what might happen

Ans. An indication of what might happen

Explanation: ‘Straw in the wind’ is an idiom used for a minor event that predicts the future events.

 

Learn English Quiz for Competitive Exam (SBI ,IBPS PO & Clerk : PART 47) here. Get Online Coaching for SSC , RRB , SBI , IBPS PO and CLERK at Takshila Learning.

 

Follow us on a Social media
Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45

Follow us on Blogarama

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 Or fill the form for any other details:

Important Tags : Free English Quiz for SSC / Free English Quiz / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online English Quiz for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC / Free English quiz for SSC CGL

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
August 30, 2019

0 responses on "Online English quiz for IBPS, SSC CGL , CHSL & RRB - PART : 52"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021-22 Takshila Learning. All Rights Reserved.
Request Callback
close slider
For course & fee related queries, Leave your details and our counsellor will get back to you or Call us at 8800-999-280
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.