Online English quiz for IBPS, SSC CGL , CHSL & RRB – PART : 51

Online English quiz for IBPS, SSC CGL , CHSL & RRB - PART : 51

Online English quiz for IBPS, SSC CGL , CHSL & RRB – PART : 51

This English Quiz Contains 5 questions on Vocabulary and 5 questions on Error Detection and both the topics are very important for competitive exams like SSC,  UPSC, DSSSB,IB, Banking and insurance exams. Try to attempt this quiz in a time bound manner not taking more than 5-7 minutes in solving it.

Ques1. In the following question, out of the four alternatives, choose the word which best expresses the meaning of the given word.

INSOLENT
a. DISTASTEFUL
b. IMPATIENT
c. DIABOLIC
d. RUDE
Ans. RUDE

 

Ques 2.In the following question, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word.
VIRTUE
a. WILES
b. CURSE
c. VICE
d. CUNNING
Ans. VICE

Explanation: ‘Virtue’ is the behaviour showing high moral standards. While ‘vice’ is immoral or wicked behaviour.

 

Question 3.Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
a. Tranquility
b. Tranquillity
c. Trankquility
d. Trankwility
Ans. Tranquillity

 

Ques 4.In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error. If the sentence is free from error, click the “No error” option.
Could she cite (A)/ any precedent in support (B)/ for her case? (C)/ No Error (D)
a. A
b. B
c. C
d. D
Ans. C
Explanation: The correct sentence out of the given fragments will be-“Could she cite any precedent in support of her case?”

 

Ques 5.In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error. If the sentence is free from error, click the “No error” option.
The General Manager of the industry has felt (A)/ that there is no use of (B)/ discussing about the problems with the labourers. (C)/No Error (D)
a. A
b. B
c. C
d. D
Ans. C
Explanation: The correct sentence formation will be-“The General manager of the industry has felt that there is no use of discussing problems with the labourers.”

 

Ques 6. In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error. If the sentence is free from error, click the “No error” option.
She enquired from the stranger (A)/ who was he and (B)/ what he wanted from her. (C)/ No Error (D)
a. A
b. B
c. C
d. D
Ans. B
Explanation: Find the correct sentence for the given fragments below-
“She enquired from the stranger, who he was and what he wanted from her.”

 

Ques 7.The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative.
We acted on a __________ impulse.
a. momentary
b. momentous
c. memorable
d. meritorious
Ans. momentary
Explanation: The best-suited word for the given sentence will be ‘momentary’ because the impulse is always momentary.

 

Ques 8.The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative.
Do your best and we’ll back you ______.
a. on
b. in
c. out
d. up
Ans. up
Explanation: ‘Back up’ means ‘support’. Hence, the correct answer will be-“Do your best and we’ll back you up.”

 

Ques 9.The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative.
Sanjay __________his mother in the morning every day.
a. calls in
b. calls up
c. calls off
d. calls down
Ans. calls up
Explanation: The correct sentence with the appropriate word will be-“Sanjay calls up his mother in the morning every day.”

 

Ques 10.In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase.

Put two and two together
a. Bad at mathematics
b. Poor financial condition
c. Reason logically
d. Forget something
Ans. Reason logically
Explanation: The idiom ‘Put two and two together’ is used for guessing the truth about a situation from you have seen or heard.

 

Learn English Quiz for Competitive Exam (SBI ,IBPS PO & Clerk : PART 47) here. Get Online Coaching for SSC , RRB , SBI , IBPS PO and CLERK at Takshila Learning.

 

Follow us on a Social media
Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45

Follow us on Blogarama

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

Important Tags : Free English Quiz for SSC / Free English Quiz / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online English Quiz for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC / Free English quiz for SSC CGL

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
August 27, 2019

0 responses on "Online English quiz for IBPS, SSC CGL , CHSL & RRB - PART : 51"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021-22 Takshila Learning. All Rights Reserved.
Request Callback
close slider
For course & fee related queries, Leave your details and our counsellor will get back to you or Call us at 8800-999-280
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.