NCERT Solutions for Class 9 English, Chapter 1: The Fun they Had

NCERT Solutions for Class 9 English Chapter 1 the fun they hadClass 9 English, Chapter 1: The Fun they Had

Class 9 is the first stepping stone for a student in the competitive world. With the introduction of the CBSE Board Exam for class 10 a few years back, this has become an important gateway for a student. Based on the results of class 9th a student selects his future stream of Science, Commerce or Arts suiting his interest.

Takshila Learning is providing NCERT Solutions for Class 9 English as per the latest syllabus by CBSE. Class 9 is the building block for the CBSE Class 10 Board Exams, not only for your exams but also for your higher studies and career. English is the most essential subject and the knowledge in this field opens up wider career opportunities for the students.

Below you can find the NCERT solution for Class 9th English. You can get a Solution for the all-important question of Class 9 English, Chapter 1: The Fun they Had

Answer these questions in a few words or a couple of sentences each.

Question 1.How old are Margie and Tommy?

Answer :Margie is eleven, and Tommy is thirteen years of age.

Question 2.What did Margie write in her diary?
Answer :“Today, 17 May 2157, Tommy found a true book.” was written by Margie in her dairy.

Question 3.Had Margie ever seen a book before?
Answer :No, Margie had never seen a book before.

Question 4.What things about the book did she find strange?
Answer :The pages of the book were yellow and wrinkled and  The words of the books were still and did not move as the words move on the computer screen. These things were strange to her.

Question 5.What do you think a tale book is?
Answer :A tale book is shown on the television screen and the text of a tale book is identical to a book.

Question 6.Where was Margie’s school? Did she have any classmates?
Answer: Margie’s school was near her own room and she did not have any classmates.

Question 7.What subjects did Margie and Tommy learn?
Answer: The subjects that were learned by  Margie are Geography and Mathematics and the subjects that were learned by  Tommy are History and Mathematics.

Answer the following with reference to the story.

Question 1.“I wouldn’t throw it away.”

  1. Who says these words?
  2. What does ‘it’ refer to?
  3. What is it being compared with the speaker?

Answer:

  1. Margie says these words.
  2. It refers to the real book that Tommy found.
  3. The speaker distinguishes it from a tale book.

Question 2.“ Sure, they had a teacher, but it wasn’t a regular teacher. It was a man.”

  1. Who does ‘they’ refer to?
  2. What does ‘regular’ mean here?
  3. What is it contrasted with?

Answer:

  1. ‘They’ refer to the public of the old times.
  2. Here, regularly refers to the mechanical teacher then they had.
  3. It differs from a normal teacher of earlier times, who was a living human being.

Answer each of these questions in a short paragraph (about 30 words).

Question 1.What kind of teachers did Margie and Tommy have?
Answer: The kind of teachers that Margie and Tommy had are mechanical teachers, and they taught them on computers and television screens. They didn’t have a living individual as an educator who would educate the students in a classroom.

Question 2.Why did Margie’s mother send for the County Inspector?
Answer :Margie’s mother sent for the County Inspector because the mechanical teacher was not working efficiently and effectively. It had been giving her test after test in geography and she had been doing terrible and terrible.

Question 3.What did he do?
Answer: He slowed down the mechanical teacher’s speed up to an average ten-year level. The mechanical teacher’s speed was regulated and modified according to the IQ level of Margie.

Question 4.Why was Margie doing badly in geography? What did the County Inspector do to help her?
Answer :Margie had been doing terrible in geography because of the mechanical teacher as she was extremely fast in revealing the questionnaire. The County Inspector modified its speed up to an average ten-year level. Therefore, the mechanical teacher’s speed was regulated suitably. The County Inspector guaranteed that the overall pattern of Margie’s improvement was relatively favourable.

Question 5.What had once happened to Tommy’s teacher?
Answer : Once Tommy’s teacher was taken away for almost a month because the history sector had blanked out wholly. So, Tommy had nothing to do during that gap and all he did was just relaxed and relished.

Question 6.Did Margie have regular days and hours for school? If so, why?
Answer: Yes, Margie had regular days and hours for school as her mother had told her that little girls understand better if they learned on regular days and hours.

Question 7.How does Tommy describe the old kind of school?
Answer: Tommy says that the old schools were different, as they had unique buildings and all the children went there to study. They smiled, laughed and yelled in the schoolyard. They rejoiced jointly and learned lessons jointly in a classroom.

Question 8.How does he describe the old kind of teachers?
Answer: He described the old kind of teachers by saying that they did not live in the home. They had a unique building and all the children went there and they gave homework to pupils. They were not mechanical educators, but living mortal beings.

  1. Answer each of these questions in two or three paragraphs. (100-150 words).

Question 1.What are the main features of the mechanical teachers and the schoolrooms that Margie and Tommy have in the story?
Answer: Margie and Tommy had mechanical teachers. They need not go to school to getting a common education. The mechanical teacher is placed in one of the rooms of the home and they can get the understanding of various subjects separately from the mechanical teacher. They don’t have such classrooms where pupils sit jointly. The study from the tale books. So they don’t require books and exercise books. The examination policy is very different. They do homework in a distinct way. Margie has to write them out in a punch code. She squatted it when she was six years old. So the policy of their education is technologically refined and not based on printed books.

Question 2. Why did Margie hate school? Why did she think the old kind of school must have been fun?
Answer: Margie hated her school because she had a mechanical teacher. It was at her house. She was supposed to sit in that room alone to complete her home tasks or assignments. The part Margie hated most was the slot where she had to put homework and test papers. She thought that the old schools must have been fun because the students used to sit together in the classroom. They enjoyed, laughed and shouted in the schoolyard. Children needed a company to enhance their skills. If they are isolated, they get depressed and dejected.

Question 3. Do you agree with Margie that schools today are more fun than the school in the story? Give reasons for your answer.
Answer: There is no doubt that today’s schools are funnier than the future school discussed in the story. This school has nothing but a mechanical teacher with no emotions and sentiments. It does not have the ability to understand the psychology of a child. Moreover, it guides a pupil according to its adjusted modes. But today’s schools work for the overall development of a child. They learn the same thing. The teaches are real human beings. They loam how to adapt themselves to the new surroundings and cope with the strangers. The students sit and loam together. These activities don’t give vent to the feelings of depression, alienation, and segregation.

 

Tag – NCERT Class 9 English; NCERT Class 9 English Solutions; NCERT Solutions for Class 9 English Chapter 1; Class 9 english questions answers; The Fun they Had; The Fun they Had Class 9; the fun they had question answer; the fun they had summary; the fun they had questions and answers pdf; the fun they had pdf

Book free Demo Class
for CBSE/ICSE  Board Online Tuition Class

Fill the form for more details.

NCERT Solutions For Class 9 Subjects

live-class-for-your-child
boast-your-board

Book free Demo Class
for CBSE/ICSE  Board Online Tuition Class

Fill the form for more details.

Share and Enjoy !

0Shares
0 1
© 2021-22 Takshila Learning. All Rights Reserved.
Request Callback
close slider
For course & fee related queries, Leave your details and our counsellor will get back to you or Call us at 8800-999-280
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.