Profile Photo

(GS Quiz) General Science Questions For SSC & Railways Exams – Part : 26

(GS Quiz) General Science Questions For SSC Exams

(GS Quiz) General Science Questions For SSC & Railways Exams 

This GS quiz contains 10 questions from all the important GS subjects like Science, History, Civics, Geography questions from which you can expect in SSC, Railways and State level exams. GS is an important marks scoring section especially if you are preparing for SSC CGL/ CHSL/ MTS/ CPO, Railway Group D/ NTPC exams.

We at Takshila Learning provides quizzes for practice on daily basis, so if you are preparing for SSC / Railway exams, then you must solve these quizzes and share your scores in the comment box section.

 

Q1. ‘Rovers cup’ is associated with which of the following sport?
a) Football
b) Hockey
c) Tennis
d) Basketball
Correct Answer: Football

 

Q2. Bhavai is a form of dance associated with which of the following state?
a) Haryana
b) Punjab
c) Gujarat
d) Rajasthan
Correct Answer: Rajasthan

 

Q3. There are total _________ parliamentary seats (Rajya Sabha constituency) in Punjab.

  1. a) 8
    b) 10
    c) 7
    d) 12

Correct Answer: 7

 

Q4. The property of metal by which it can be drawn into wires is called _____________.

  1. a) Malleability
    b) Viscosity
    c) Ductility
    d) Tensile strength

Correct Answer: Ductility

 

Q5. ‘Ace against Odds’ is an autobiography of which sports person?
a) Vishwanathan Anand
b) Sania Mirza
c) Abhinav Bindra
d) Sachin Tendulkar
Correct Answer: Sania Mirza

 

Q6. Which base is present in lime water?

  1. a) Sodium hydroxide
    b) Magnesium hydroxide
    c) Calcium hydroxide
    d) Ammonium hydroxide

Correct Answer: Calcium hydroxide

 

Q7. The latitudes of main land of India extends between __________.

  1. a) 8°4′ N and 37°6′ N
    b) 8°4′ W and 37°6′ W
    c) 8°4′ E and 37°6′ E
    d) 8°4′ S and 37°6′ S

Correct Answer: 8°4′ N and 37°6′ N

 

Q8. Money market is a market for _______________.
a) Short term funds
b) Long term funds
c) Negotiable instruments
d) Sale of shares
Correct Answer: Short term fund

 

Q9. The Residuary powers of legislation under Indian Constitution rest with?
a) President
b) Prime Minister
c) Parliament
d) States

Correct Answer: Parliament

 

Q10. Tsangpo is the other name in Tibet for which river?
a) Kosi
b) Teesta

c) Brahmaputra
d) Ganga

Correct Answer: Brahmaputra

 

For more articles on other topics, video lectures, online test series, visit our website www.takshilalearning.com and you can also take Online Coaching for SSC, Online Classes for banking exams, and apart from it you will also get hard copy books, test series on our portal.

You can also subscribe to our CompiPrepHub YouTube channel – a one stop solution for all the aspirants preparing for SSC, Banking and Railway exams. Here on this platform you will get Quant, Reasoning, English and GS video lectures, Live current affairs, Webinars on regular basis.

 

Learn more articles related to 

(GS Quiz) General Science Questions For SSC Exams – Part : 24

(GS Quiz) General Science Questions For SSC Exams – Part : 25

Learn Complete GS Quiz articles here…

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

February 25, 2020

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Whats App
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/gs-quiz-general-science-questions-part-26 (GS Quiz) General Science Questions For SSC & Railways Exams – Part : 26
    Powered by