Profile Photo

General Science Quiz For SSC CGL & CHSL Exams – Part : 9

General Science Quiz For SSC CGL & CHSL Exams

This General Science contains 10 questions from all the important GS subjects like Science, History, Civics, Geography questions from which you can expect in SSC, Railways and State level exams. Try to attempt this quiz within 3 minutes time.

 

Q1. Which of the following is an emergency hormone in humans?

1) Thyroxine
2) Insulin
3) Adrenalin
4) Progestrone

Correct Answer: Adrenalin

 

Q2. Which term is not associated with sound wave?

1) Hertz
2) Decibel
3) Candela
4) Mach

Correct Answer: Candela

 

Q3. In computer science, data hazard occurs when

1) pipeline changes the order of read/write access to operands
2) performance loss
3) machine size is limited
4) some functional unit is not fully pipelined
Correct Answer: pipeline changes the order of read/write access to operands

 

Q4. During the period of which Governor General / Viceroy was the Indian Civil Service introduced?

1) Dalhousie
2) Curzon
3) Bentick
4) Cornwallis

Correct Answer: Cornwallis

 

Q5. Which of the following is the uppermost layer of the atmosphere?

1) Stratosphere
2) Mesosphere
3) Ionosphere
4) Exosphere

Correct Answer: Exosphere

 

Q6. The first Commercial Civilian Aircraft developed by India is:

1) Pawan Hans
2) Tejas
3) Gajraj
4) Saras

Correct Answer: Saras

 

Q7. Webbed neck is a characteristic of

1) Down’s syndrome
2) Turner’s syndrome
3) Klinefelter’s syndrome
4) Cri-du-chat syndrome

Correct Answer: Turner’s syndrome

 

Q8. The World Trade Organisation, which replaced GATT, has its Head Quarters in

1) Vienna
2) Brussels
3) New York
4) Geneva

Correct Answer: Geneva

 

Q9. The minimum age limit for the membership of the Vidhan Parishad is _____.

1) 21 years
2) 25 years
3) 30 years
4) 35 years

Correct Answer: 30 years

 

Q10. National Anthem of Bangladesh ‘Amar Sonar Bangla’ was written by

1) Rabindranath Tagore
2) Sarojini Naidu
3) Kazi Nazrul Islam
4) Taslima Nasrin

Correct Answer: Rabindranath Tagore

 

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation. Get Reasoning Video Lectures at Takshla Learning & Banking Online Classes & Online Coaching for SSC with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

General Science Quiz For SSC CGL & CHSL Exams General Science Quiz For SSC CGL & CHSL Exams General Science Quiz For SSC CGL GS Quiz - GK Questions and Answer - General Awareness GS Quiz - GK Questions and Answer - General AwarenessGS Quiz - GK Questions and Answer - General Awareness

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – GS Quiz / GK Questions and Answer / General Awareness / Online general science quiz / General Science Quiz For SSC CGL General Science Quiz For SSC CHSL / General Science Quiz For SSC / General Science Quiz 

October 31, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Whats App
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/general-science-quiz-for-ssc-cgl-part-9 General Science Quiz For SSC CGL & CHSL Exams – Part : 9
    Powered by