General Science Questions For SSC CGL & CHSL Exams – Part : 17

General Science Questions For SSC CGL & CHSL Exams - Part : 17

General Science Questions For SSC CGL & CHSL Exams

This quiz contains 10 questions from all the important GS subjects like Science, History, Civics, Geography, Economics questions from which you can expect in SSC, Railways and State level exams. GS is an important marks scoring section especially if you are preparing for SSC CGL/ CHSL/ MTS/ CPO, Railway Group D/ NTPC exams. We at Takshila Learning provides quizzes and blogs for practice and revision of concepts on regular basis, so if you are preparing for SSC / Railway exams, then you must solve these quizzes and share your scores in the comment box section.

 

Q1 – Which of the following is not a vector quantity?
1) Momentum
2) Displacement
3) Torque
4) Speed
Correct Answer: Speed

Q2  At what temperature (in Fahrenheit) pure water freezes?
1) 32

2) 0

3) 48

4) 37
Correct Answer: 32

 

Q3 – ‘Ace Against Odds’ is an autobiography of which sports person?
1) Vishwanathan Anand
2) Sania Mirza
3) Abhinav Bindra
4) Saurav Ganguly
Correct Answer: Sania Mirza

 

Q4 Which of the following is not true about a Demand Draft?
1) It is a negotiable instrument.
2) It is a banker’s cheque.
3) It may be dishonoured for lack of funds.
4) It is issued by a bank.
Correct Answer: It may be dishonoured for lack of funds.

 

Q5  Which of the following carries oxygen to various parts of human body?
1) Red blood cells
2) White blood cells
3) Plasma
4) Nerves
Correct Answer: Red blood cells

 

Q6 – What is the venue of the 88th Interpol annual assembly 2019?

1) Kolkata, India
2) Vienna, Austria
3) Santiago, Chile
4) Cyclical unemployment
Correct Answer: Santiago, Chile

 

Q7 Which one of the following is also regarded as Disguised unemployment?
1) Underemployment
2) Frictional unemployment
3) Seasonal unemployment
4) Cyclical unemployment
Correct Answer: Underemployment

 

Q8 – Netscape Navigator is a _____.
1) graphical user interface
2) programming language
3) web browser
4) processor
Correct Answer: web browser

 

Q9 India has longest international border with which country?
1) Bhutan
2) Nepal
3) Bangladesh
4) Pakistan
Correct Answer: Bangladesh

 

Q10 – In which city is the Forest Research Institute of India located?
1) New Delhi
2) Chandigarh
3) Dehradun
4) Bhopal
Correct Answer: Dehradun

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation. Get Reasoning Video Lectures at Takshla Learning & Banking Online Classes & Online Coaching for SSC with the best faculty.

 

Follow us on a Social media

General Science Questions For SSC CGL & CHSL Exams - Part : 12 General Science Questions For SSC CGL & CHSL Exams General Science Questions For SSC CGL & CHSL Exams - Part : 12 General Science Questions For SSC CGL & CHSL Exams GS Quiz - GK Questions and Answer - General AwarenessGS Quiz - GK Questions and Answer - General Awareness

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 fill the form for any other details:

 

Tag – GS Quiz / GK Questions and Answer / General Awareness / Online general science quiz / General Science Quiz For SSC CGL General Science Quiz For SSC CHSL / General Science Quiz For SSC / General Science Quiz / science gk questions / science gk question in hindi / science general knowledge questions / general science quiz questions

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
December 31, 2019

0 responses on "General Science Questions For SSC CGL & CHSL Exams - Part : 17"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021-22 Takshila Learning. All Rights Reserved.
Request Callback
close slider
For course & fee related queries, Leave your details and our counsellor will get back to you or Call us at 8800-999-280
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.