Profile Photo

Free English Quiz for SSC , IBPS , SBI PO & Clerk Exams – PART : 56

Online English quiz for SSC CGL , CHSL , RRB , IBPS PO & CLERK - PART : 54

Free English Quiz for SSC , IBPS , SBI PO & Clerk Exams

This English Quiz contains 10 questions from all the important topics like Synonym / Antonym, Error Detection, Fill in the blanks questions from which you can expect in upcoming SSC and Railway exams.

 

Q1.In the following question, out of the four alternatives, choose the word which best expresses the meaning of the given word and click the button corresponding to it.

REVILE
1) REVIVE
2) REVIEW
3) ABUSE
4) REVEAL

Correct Answer: ABUSE

 

Q2.In the following question, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word and click the button corresponding to it.

SQUANDER
1) SPEND
2) REDUCE
3) SLANDER
4) SKIMP

Correct Answer: SKIMP

 

Q3.Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word and click the button corresponding to it.

Options:
1) Sanctaries
2) Sanctauries
3) Santuaries
4) Sanctuaries

Correct Answer: Sanctuaries

 

Q4. Error Detection

He had already sent me message (A) / that his arrival (B) / was scheduled for Thursday (C) / No error (D)
1) A
2) B
3) C
4) D

Correct Answer: A

 

Q5.Error Detection

Science and technology and (A) / their fallouts do not (B) / complete human culture (C) / No error (D)
1) A
2) B
3) C
4) D

Correct Answer: B

 

Q6. Error Detection

The angry bird flap (A) / her wings, flies a short (B) / distance and returns. (C) / No error (D)
1) A
2) B
3) C
4) D

Correct Answer: A

 

Q7. Fill in the blanks

The clock has __________ for want of winding.
1) run down
2) run short
3) run past
4) run up

Correct Answer: run down

 

Q8. Fill in the blanks

Few people know that flowers use textures to __________ different kinds of insects.
1) signal
2) feel
3) attract
4) distract

Correct Answer: attract

 

Q9. Fill in the blanks

They abandoned their comrades __________ the wolves.
1) by
2) between
3) on
4) among

Correct Answer: among

 

Q10.In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.

Pale into insignificance
1) Seemed less important
2) Was less exciting
3) Was less hectic
4) Was dull and pale

Correct Answer: Seemed less important

Learn through English video lectures (SBI ,IBPS PO & Clerk : PART 47) here. Get Online Coaching for SSC , Online Banking Classes for RRB , SBI , IBPS PO and CLERK at Takshila Learning.

 

Follow us on a Social media
Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45

Follow us on Blogarama

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 Or fill the form for any other details:

Important Tags : Free English Quiz for SSC / Free English Quiz / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online English Quiz for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC / Free English quiz for SSC CGL

September 23, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login