Profile Photo

Free English Quiz for IBPS , SBI PO & Clerk Exams – PART : 61

Free English Quiz for IBPS , SBI PO & Clerk Exams

Free English Quiz for IBPS , SBI PO & Clerk Exams

This English Quiz contains 10 questions from all the important topics like Synonym / Antonym, Error Detection, Fill in the blanks questions from which you can expect in upcoming SSC and Railway exams.

 

Q1 – In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given. 

Dodge
1) Soften
2) Order
3) Avoid
4) Chaotic
Correct Answer: Avoid

 

Q2 – In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given. 

Meretricious
1) Brazen
2) Natural
3) Exemplary
4) Gaudy
Correct Answer: Natural

 

Q3 – In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given. 

Nebulous
1) Definite
2) Inchoate
3) Dismal
4) Sullen
Correct Answer: Definite

 

Q4 – In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/Phrase. 

Spick and Span
1) High and low
2) Dark and light
3) Neat and clean
4) Happy and sad
Correct Answer: Neat and clean

 

Q5 – In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/Phrase. 

To draw the longbow
1) To nullify
2) To exaggerate
3) To underrate
4) To demarcate
Correct Answer: To exaggerate

 

Q6 – Improve the bracketed part of the sentence.,

By rescuing the child from fire, the local resident (added another feather to his cap.)
1) made a significant achievement
2) was gifted with precious thing
3) was crowned and rewarded
4) No improvement
Correct Answer: made a significant achievement

 

Q7 – Improve the bracketed part of the sentence. 

The government plans to (take up) the construction project soon.
1) Take on
2) Take off
3) Take in
4) No improvement
Correct Answer: No improvement

 

Q8 – In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase. 

A man devoid of kind feeling and sympathy.  
1) Callous
2) Credulous
3) Gullible
4) Bohemian
Correct Answer: Callous

 

Q9 – In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase. 

One who eats two much
1) Impostor
2) Glutton
3) Hypochondriac
4) Intestate
Correct Answer: Glutton

 

Q10  – In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Find the incorrectly spelt word.  
1) Forfeit
2) Gorilla
3) Blissfull
4) Corrupt
Correct Answer: Blissfull

Learn through English video lectures for SBI ,IBPS PO & Clerk. Get Online Coaching for SSC , Online Banking Classes for RRB , SBI , IBPS PO and CLERK at Takshila Learning.

 

Follow us on a Social media
Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 Or fill the form for any other details:

 

Important Tags : Free English Quiz for SSC / Free English Quiz / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online English Quiz for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC / Free English quiz for SSC CGL

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
October 19, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2020-21 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Course In Installments
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/free-english-quiz-for-ibps-part-61 Free English Quiz for IBPS , SBI PO & Clerk Exams – PART : 61