English Quiz

This English Quiz contains 10 questions from all the important topics like Synonym / Antonym, Error Detection, Fill in the blanks questions from which you can expect in upcoming SSC, Banking and Railway exams.

Q1. In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error and click the button corresponding to it. If the sentence is free from error, click the “No error” option.

Vermin (A) / does much harm (B) / to crops (C) / No Error (D)

1) A
2) B
3) C
4) D

Correct Answer: B

Q2. The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative and click the button corresponding to it.

Light is _____ than sound.

1) faster
2) more faster
3) sounder
4) lighter

Correct Answer: faster

Q3. The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative and click the button corresponding to it.

The man _____ for the purpose never did what was expected of him.

1) supplied
2) favored
3) employed
4) cited

Correct Answer: employed

Q4. The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative and click the button corresponding to it.

There was a serious _____ between the two brothers.

1) altercation
2) alteration
3) aberration
4) alteration

Correct Answer: altercation

Q5. In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.

To give oneself airs

1) Space to breathe
2) Time
3) Acting strange
4) Behaving arrogantly

Correct Answer: Behaving arrogantly

Q6. In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.

At a stone’s throw

1) At a short distance
2) At a place where quarrels take place
3) At a great distance
4) A quarry

Correct Answer: At a short distance

Q7. In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.

Bone of contention

1) A delicious non-vegetarian item
2) An item which made them content
3) Cause for quarrel
4) A link between them

Correct Answer: Cause for quarrel

Q8. Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences and click the button corresponding to it.

A person who has lost the protection of the law

1) Outlaw
2) Immigrant
3) Outcast
4) Orphan

Correct Answer: Outlaw

Q9. Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences and click the button corresponding to it.

Falsification of documents etc.

1) Xeroxing
2) Forgery
3) Laminating
4) Copying

Correct Answer: Forgery

Q10. Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences and click the button corresponding to it.

To make atonement for one’s sins

1) Expiate
2) Renounce
3) Remonstrate
4) Recant

Correct Answer: Expiate

October 25, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Whats App
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/english-quiz English Quiz
    Powered by