Profile Photo

English Quiz question answers for IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI – PART : 70

English Quiz question answers for IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI

English Quiz question answers for IBPS, SBI, SSC

This English quiz contains 15 questions that have recently been asked in SSC and Banking examinations and it’s very important you should be aware of the pattern of question and the level of difficulty asked in these exams. Do attempt the quiz in time bound manner and share your scores in the comment box section.

Q1. Select the most appropriate word to fill in the blank.
I like both tea and coffee but prefer the ______.
(a) Later
(b) Least
(c) Last
(d) Latter
Correct Answer: Latter

 

Q2. Select the most appropriate meaning of the given idiom
A bed of roses
(a) A pleasant perfume
(b) An easy and happy situation
(c) A difficult path
(d) A valley full of flowers
Correct Answer: An easy and happy situation

 

Q3. Select the most appropriate meaning of the given idiom
A close-fisted person
(a) A strong person
(b) A kind person
(c) A miserly person
(d) A cruel person
Correct Answer: A miserly person

 

Q4. Given below are four jumbled sentences. Out of the given options pick the one that gives their correct order.
A. He is a gifted volleyball player.
B. But now a days he does not play international matches.
C. It is because he had an accident last year.
D. Sanjay is my best friend.
(a) ABCD
(b) DCAB
(c) CDBA
(d) DABC
Correct Answer: DABC

 

Q5. Select the correct passive form of the given sentence.
The farmer is ploughing the fields.
(a) The fields are being ploughed by the farmer.
(b) The fields are ploughed by the farmer.
(c) The fields have been ploughed by the farmer.
(d) The fields were ploughed by the farmer.
Correct Answer: The fields are being ploughed by the farmer.

 

Q6. Select the most appropriate ANTONYM of the given word.
Persist
(a) Continue
(b) Insist
(c) Cease
(d) Remain
Correct Answer: Cease

 

Q7. Select the option that can be used as a one-word substitute for the given group of words/phrase.
Having two opposing feelings at the same time
(a) Ambivalent
(b) Equivalent
(c) Coinciding
(d) Contemporary
Correct Answer: Ambivalent

 

Q8. Select the INCORRECTLY spelt word.
(a) Obsolete
(b) Omision
(c) Opportunity
(d) Obscure
Correct Answer: Omision

 

Q9. Select the most appropriate one word substitution for the given group of words.
To increase the speed
(a) Accelerate
(b) Exhilarate
(c) Activate
(d) Assimilate
Correct Answer: Accelerate

 

Directions (10-15): Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.

Stanford economist Nicholas Bloom is a true believer, and like many true believers, he lets his message __ (10) __ his evidence. Based on a single study of a Chinese travel agency, he __ (11) __ declares working from home a “future-looking technology” with “enormous potential.” Not so fast.

Bloom’s study comes with serious limitations and is contradicted by a later Gallup report. However, while it is far too soon to draw broad __ (12) __ from his findings, savvy business leaders can read between the lines and extract some valuable lessons for working ___ (13) ___ with all employees. Bloom __ (14) __ on China’s biggest travel agency, Ctrip, which wanted to expand while controlling office space costs. They __ (15) __ a remote work trial, expecting that productivity would slip a little, but not enough to cancel out the savings. Instead, productivity shot up 13%, and attrition dropped 50%. When the work from home option was rolled out to the entire company and employees were given a choice, the productivity gains were 22%.

 

Q10. (a) Cut
(b) Outrun
(c) Exceeded
(d) Begin
(e) Choose

Q11. (a) Fast
(b) Enthusiastically
(c) Slowly
(d) Eager
(e) Appropriately

Q12. (a) Resulting
(b) Disappointments
(c) Conclusions
(d) Exercises
(e) Guarantees

Q13. (a) Optimally
(b) Extremely
(c) Competitively
(d) Abroad
(e) Everywhere

Q14. (a) Emphasising
(b) Concentrates
(c) Learned
(d) Matched
(e) Focused

Q15. (a) Establishes
(b) Appointed
(c) Brought
(d) Instituted
(e) Sold

 

Correct Answer:
S10. Ans. (b)
S11. Ans. (b)
S12. Ans. (c)
S13. Ans. (a)
S14. Ans. (e)
S15. Ans. (d)

Learn more english quiz here..

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 Or fill the form for any other details:

 

Important Tags : Free English Quiz for SSC / Free English Quiz / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online English Quiz for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC / Free English quiz for SSC CGL

April 5, 2020

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Whats App
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/english-quiz-question-answers-for-ibps-rrb-sbi-ssc-rbi-part-70 English Quiz question answers for IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI – PART : 70
    Powered by