Profile Photo

English Quiz Online for SSC CGL , IBPS PO & CLERK – PART : 57

English Quiz Online for SSC CGL , IBPS PO & CLERK - PART : 57

English Quiz Online for SSC CGL , IBPS PO & CLERK – PART : 57

This quiz contains 10 questions from all the important topics like Synonym / Antonym, Error Detection, Fill in the blanks questions from which you can expect in upcoming SSC and Railway exams.

 

Question 1.In the following question, out of the four alternatives, choose the word which best expresses the meaning of the given word.

CUPIDITY

a. FEAR
b. FRIENDSHIP
c. GREED
d. LOVE

Ans. GREED

Explanation: ‘Cupidity’ is used for showing ‘greed for money or possessions’. Hence, the option(c.) is the correct answer.

Question 2. In the following question, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word.
CAPTIVATE
a. DISTRACT
b. OBSCURE
c. IMPRISON
d. RELEASE

Ans. DISTRACT

Explanation: ‘Captivate’ stands for ‘attract and hold the interest and attention of’. Hence, Its opposite word will be ‘Distract’ appropriately.

Question 3.Four words are given, out of which only one word is spelled correctly. Choose the correctly spelled word.
a. Clandistine
b. Clandestine
c. Clandistene
d. Clandestene

Ans. Clandestine

Explanation: ‘Clandestine’ stands for ‘keeping secret or done secretively’, while others do not have any meaning in the English dictionary.

Question 4.In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error. If the sentence is free from error, click the “No error” option.
Can I have (A) / a loaf of bread (B) / and a jam jar? (C) / No error (D)

A
b. B
c. C
d. D
Ans.C

Explanation: The correct sentence formation will be-“Can I have a loaf of bread and a jar of jam.”

Question 5.In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error. If the sentence is free from error, click the “No error” option.
Now that I am back at work, (A) / I have beginning (B) / to feel much better. (C) / No error (D)
a. A
b. B
c. C
d. D
Ans. B
Explanation: The correct sentence formation will be-“Now that I am back at work I am beginning to feel much better.

Question 6.In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error. If the sentence is free from error, click the “No error” option.
The artist, plainly a better critic (A) / than painter, destroyed what (B) / he made over for ten years. (C) / No error (D)
a. A
b. B
c. C
d. D
Ans. C
Explanation: The correct sentence formation for the above stated problem will be-“The artist, plainly a better critic than painter, destroyed what he had made for over ten years.”

Question 7.The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative.
Never give your friends _____________ .
a. the cold arm
b. the cold elbow
c. the cold shoulder
d. the cold hand
Ans. the cold shoulder
Explanation: ‘The cold shoulder’ is used to show of intentional unfriendliness. Question 8.The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative.
My mother upset the kettle of boiling water and ____________ her hand.

a. scalded
b. scolded
c. scorched
d. wounded
Ans. scalded
Explanation: ‘Scald’ is used for expressing injury with very hot liquid or steam.

Question 9. The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative.
His writings are ___________ mistakes.
a. brooded with
b. burst into
c. replete with
d. boasted of
Ans. replete with

Explanation: ‘Replete’ stands for ‘filling or well-supplied with something’.

Question 10. In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase.
Cut a sorry figure

a. Did not stand straight
b. Apologised for his remarks
c. Created a wrong impression
d. Made a poor impression

Ans. Made a poor impression

 

Learn English Quiz for Competitive Exam (SBI ,IBPS PO & Clerk : PART 47) here. Get Online Coaching for SSC , Online Banking Classes for RRB , SBI , IBPS PO and CLERK at Takshila Learning.

 

Follow us on a Social media
English Quiz Online for SSC CGL , IBPS PO & CLERK - PART : 57 Synonym / Antonym, Error Detection English Quiz Online for SSC CGL , IBPS PO & CLERK - PART : 57 Synonym / Antonym, Error Detection English Quiz Online for SSC CGL , IBPS PO & CLERK - PART : 57 Synonym / Antonym, Error Detection English Quiz Online for SSC CGL , IBPS PO & CLERK - PART : 57 Synonym / Antonym, Error Detection Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45

Follow us on Blogarama

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 Or fill the form for any other details:

Important Tags : Free English Quiz for SSC / Free English Quiz / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online English Quiz for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC / Free English quiz for SSC CGL/Synonym / Antonym, Error Detection

 

September 11, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login