Profile Photo

Latest English Quiz for SSC , IBPS , SBI PO & Clerk Exams – PART : 57

Online English quiz for SSC CGL , CHSL , RRB , IBPS PO & CLERK - PART : 54

Latest English Quiz for SSC , IBPS , SBI PO & Clerk Exams

 

This English Quiz contains 10 questions from all the important topics like Synonym / Antonym, Error Detection, Fill in the blanks questions from which you can expect in upcoming SSC and Railway exams.

 

Q1: In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.

Petrify
1) Adorn
2) Calm
3) Curious
4) Harden
Correct Answer: Harden

 

Q:2 In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.

Gregarious
1) Affable
2) Genial
3) Introvert
4) Urbane
Correct Answer: Introvert

 

Q:3 In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.

Tremulous
1) Feeble
2) Frugal
3) Stable
4) Vital
Correct Answer: Stable

 

Q:4: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

The alpha and the omega
1) Happy and sad
2) The beginning and the end
3) The love and the hatred
4) Truth and dare
Correct Answer: The beginning and the end

 

Q:5 In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Throw up the sponge
1) To attack
2) To laugh at someone
3) To surrender
4) To talk loudly
Correct Answer: To surrender

 

Q:6 Improve the bracketed part of the sentence.

I had (a few) eggs in the fridge, so we need to go to the market to buy them.
1) a little
2) few
3) little
4) No improvement
Correct Answer: few

 

Q:7 Improve the bracketed part of the sentence.

My brother is indifferent (about) whatever I say.
1) in
2) of
3) to
4) No improvement
Correct Answer: to

 

Q8 In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

A funeral poem
1) Elegy
2) Pandemonium
3) Parody
4) Sonnet
Correct Answer: Elegy

 

Q:9 In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

One who walks in sleep
1) Drover
2) Fastidious
3) Numismatist
4) Somnambulist
Correct Answer: Somnambulist

 

Q:10 In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.
1) Gaurantee
2) Itinerary
3) Magnificent
4) Writing
Correct Answer: Gaurantee

 

Learn through English video lectures for SBI ,IBPS PO & Clerk. Get Online Coaching for SSC , Online Banking Classes for RRB , SBI , IBPS PO and CLERK at Takshila Learning.

 

Follow us on a Social media
Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45

Follow us on Blogarama

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 Or fill the form for any other details:

Important Tags : Free English Quiz for SSC / Free English Quiz / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online English Quiz for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC / Free English quiz for SSC CGL

September 27, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login