Profile Photo

English Quiz for IBPS PO & CLERK : Part – 17

Direction (1-10) : Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice.

Q1. Such (A)/ regressive rules (B)/ do not apply (C) to you and I. (D)/ No error (E)

(a) A    (b) B     (c) C      (d) D     (e) E

Q2. Ram Nath Kovind was (A)/ elected as the 14th (B)/ president of the Republic (C)/ of India on July 20, 2017 (D)/ No Error (E)

(a) A    (b) B     (c) C      (d) D      (e) E

Q3. Two plus (A)/ two are (B)/ equal (C)/ to four. (D)/ No Error (E)

(a) A    (b) B     (c) C      (d) D       (e) E

Q4. Due to urgent work at (A)/ the office and heavy traffic on (B)/ the roads, I was unable (C)/ to catch the last train. (D)/ No Error (E)

(a) A     (b) B      (c) C      (d) D      (e) E

Q5. Owing to increased demands for the (A)/ products in the market, (B)/ the company has ordered for some (C)/ new manufacturing equipments. (D)/ No Error (E)

(a) A      (b) B      (c) C      (d) D     (e) E

Q6. Raman left for his (A)/ hometown on Sunday (B)/ afternoon, reaching (C)/ there on Monday. (D)/ No Error (E)

(a) A       (b) B     (c) C       (d) D     (e) E

Q7. I was given a two days (A)/ holiday by my Manager (B)/ and so I decided (C)/ to go hitch-hiking. (D)/ No Error (E)

(a) A       (b) B      (c) C       (d) D     (e) E

Q8. Ever since he got retired (A)/ in August last year, he has (B)/ been travelling across the world, (C)/ exhausting all his savings. (D)/ No Error (E)

(a) A       (b) B       (c) C       (d) D     (e) E

Q9. Reacting to the traffic jam at the society’s (A)/ entrance, the watchman sprinted to the (B)/ canteen and shouted at the boys, (C)/ “Whom’s car is that?” (D)/ No Error (E)

(a) A       (b) B        (c) C       (d) D      (e) E

Q10. Payal shouted, “what happened?”, (A)/ at Anmol, for merely (B)/ looking at her while (C)/ working in the office. (D)/ No Error (E)

(a) A        (b) B       (c) C      (d) D       (e) E

Solutions

1) D

2) B

3) B

4) A

5) D

6) C

7) E

8) C

9) D

10) E

Learn more quizzes here for Competitive exam preparation

All updates Quant Quizzes List

All Updated English Quizzes List

All Updated Reasoning Quizzes List

Follow us on a Social media

ONLINE ENGLISH QUIZ FOR COMPETITIVE EXAM: PART 16 |READING COMPREHENSION ONLINE ENGLISH QUIZ FOR COMPETITIVE EXAM: PART 16 |READING COMPREHENSION ONLINE ENGLISH QUIZ FOR COMPETITIVE EXAM: PART 16 |READING COMPREHENSION ONLINE ENGLISH QUIZ FOR COMPETITIVE EXAM: PART 16 |READING COMPREHENSIONONLINE ENGLISH QUIZ FOR COMPETITIVE EXAM: PART 16 | READING COMPREHENSION

Follow us on Blogarama

Call us: 8800999280/8800999284 or fill the form for any other details:

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
February 2, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2020-21 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Course In Installments
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/english-quiz-for-ibps-po-clerk-part-17 English Quiz for IBPS PO & CLERK : Part – 17