Profile Photo

English Quiz for Bank IBPS PO, Clerk, RRB, SBI PO, Clerk, SSC, RBI Exams : PART : 63

Free English Quiz Questions for Synonym / Antonym, Error Detection, Fill in the blanks - PART : 62

English Quiz for Bank IBPS PO, Clerk, RRB, SBI PO, Clerk, SSC, RBI Exams

Q1. In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select ‘No error’.

 I was shocked to hear (1)/ that her husband (2)/ died of an accident. (3)/ No Error (4).
1) 1
2) 2
3) 3
4) 4
Correct Answer: 3

 

Q2. In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select ‘No error’.

The reason for (1)/ his failure is because (2)/ he didn’t study at all. (3)/ No Error (4).
1) 1
2) 2
3) 3
4) 4
Correct Answer: 2

 

Q3. In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Virat Kohli added another feather _____ his cap by his wonderful performance in the one day match.
1) in
2) to
3) into
4) on
Correct Answer: to

 

Q4. In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

 Only when _____ failed, the army resorted to force.
1) efforts
2) arrests
3) persuasions
4) manipulations
Correct Answer: persuasions

 

Q5. In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.

 Pernicious
1) Beneficial
2) Dangerous
3) Innocuous
4) Advantageous
Correct Answer: Dangerous

 

Q6. Improve the bracketed part of the sentence.

He thanked me for what I (have done) for his wife.
1) had done
2) had been done
3) have been done
4) No improvement
Correct Answer: had done

 

Q7. Improve the bracketed part of the sentence.

 (Hardly nothing) was offered to the victims of the earthquake.
1) Hardly something
2) Hardly anything
3) Hardly little
4) No improvement
Correct Answer: Hardly anything

 

Q8. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

 Killing of one’s own child
1) Foeticide
2) Filicide
3) Infanticide
4) Lupicide
Correct Answer: Filicide

 

Q9 In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

 A lover of work
1) Oenophile
2) Technophile
3) Romanophile
4) Ergophile
Correct Answer: Ergophile

 

Q10 In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Find the incorrectly spelt word.
1) Impression
2) Personnal
3) Terrorism
4) Illiterate
Correct Answer: Personnal

 

Learn through English video lectures for SBI ,IBPS PO & Clerk. Get SSC online coaching , Online Banking Classes for ssc cgl

RRB , SBI , IBPS PO and CLERK at Takshila Learning.

 

Follow us on a Social media
Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 Or fill the form for any other details:

 

Important Tags : Free English Quiz for SSC / Free English Quiz / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online English Quiz for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC / Free English quiz for SSC CGL

November 2, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Whats App
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/english-quiz-for-bank-ibps-po-part-63 English Quiz for Bank IBPS PO, Clerk, RRB, SBI PO, Clerk, SSC, RBI Exams : PART : 63
    Powered by