Profile Photo

English question answers for IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI – PART : 69

English question answers for competitive exam IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI

English question answers for IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI

 

This English question answers quiz contains 10 questions from all the important topics like Synonym / Antonym, Error Detection, Sentence Improvement etc. You can easily score marks in this section if you regularly go through your study material, attempt mocks in time bound manner. We at Takshila Learning provides quizzes for practice on daily basis, so if you are preparing for SSC exams, banking exams then you must solve these quizzes and share your scores in the comment box section.

 

Q1. Out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word.

IMPROMPTU

1) Punctual
2) Prompt
3) Prepared
4) Profound

Correct Answer: Prepared

 

Q2. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.

1) Bureaucracy
2) Beureaucracy
3) Beureaucracie
4) Bureaucracie

Correct Answer: Bureaucracy

 

Q3. In the following question, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error. If the sentence is free from error, select the “No error” option.

He told his friend (A) / that he could not do that work (B) / because it is not to his taste (C) / No Error (D)

1) A
2) B
3) C
4) D

Correct Answer: C

 

Q4. In the following question, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error. If the sentence is free from error, select the “No error” option.

The tragedy of Julius Caesar (A) / was written by William Shakespeare (B) / about 1599 (C) / No Error (D)

1) A
2) B
3) C
4) D

Correct Answer: C

 

Q5. Four alternatives are given for this question; choose the correct alternative from the given options.

My relations _____ him are not friendly.

1) between
2) with
3) to
4) for

Correct Answer: with

 

Q6. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase.

Blow one’s trumpet

1) To praise another
2) To praise a leader
3) To praise oneself
4) To praise a community

Correct Answer: To praise oneself

 

Q7. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase.

Stick to his guns

1) Stand by his truth
2) Maintain his own opinion
3) Maintain his weapons
4) Maintain his anger

Correct Answer: Maintain his own opinion

 

Q8. Out of the four alternatives; choose the one which can be substituted for the given words / sentences.

One who is eighty years old

1) Septagenarian
2) Sextagenarian
3) Nonagenarian
4) Octogenarian

Correct Answer: Octogenarian

 

Q9. A sentence/a part of the sentence is underlined. Four alternatives are given to the underlined part which will improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, select the “No improvement” option.

There are some bacteria that are survive inside nuclear power stations.

1) have
2) were
3) can
4) No improvement

Correct Answer: can

 

Q10. Out of the four alternatives; choose the one which can be substituted for the given words / sentences.

A place where bees are kept

1) Apiary
2) Nursery
3) Aviary
4) Kennel

Correct Answer: Apiary

 

Learn through English video lectures for SBI ,IBPS PO & Clerk. Get Online coaching for SSC , Online Banking Classes for ssc cgl RRB , SBI , IBPS PO and CLERK at Takshila Learning.

 

Follow us on a Social media
Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 Or fill the form for any other details:

 

Important Tags : Free English question answers  for SSC / Free question answers / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online question answers for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC / Free English quiz for SSC CGL / English question answers for competitive exam

December 6, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2015-19 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Whats App
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/english-question-answers-part-69 English question answers for IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI – PART : 69
    Powered by