Profile Photo

English question answers for IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI – PART : 68

English question answers for competitive exam IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI

English question answers for IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI

This English question answers quiz contains 10 questions from all the important topics like Idioms and Phrases, Error Detection, Para jumble, Fill in the blanks etc. You can easily score marks in this section if you regularly go through your study material, attempt mocks in time bound manner. We at Takshila Learning provides quizzes for practice on daily basis, so if you are preparing for SSC exams, banking exams then you must solve these quizzes and share your scores in the comment box section.

 

Q1 – In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

1) Anoyance
2) Annoyanse
3) Anoyanse
4) Annoyance

Correct Answer: Annoyance

 

Q2 – Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.

It was a somewhat

X-carried it off as
Y-trying ordeal, but we
Z-best as we could

1) YXZ
2) XZY
3) XYZ
4) ZYX

Correct Answer: YXZ

 

Q3 – Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.

The considerations which

X-are set forth in our
Y-lead us to refer ideas to the brain
Z-physiologies and psychologies

1) YXZ
2) YZX
3) XYZ
4) ZYX

Correct Answer: YXZ

 

Q4 – A sentence has been given in Active/Passive voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Mohit generously donated money to the orphanage.

1) Money was generously donated to the orphanage by Mohit.
2) Money is generously donated to the orphanage by Mohit.
3) Donating of the money generously was done by Mohit.
4) Donating of the money generously is done by Mohit.

Correct Answer: Money was generously donated to the orphanage by Omkar.

 

Q5 – A sentence has been given in Direct/Indirect speech. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Indirect/Direct speech.

My grandmother said to the visitor, “Who are you? Where do you come from?”

1) My grandmother enquired the visitor who are you, where do you come from.
2) My grandmother enquires the visitor who he was and where he came from.
3) My grandmother enquired of the visitor who he was and where he came from.
4) My grandmother enquires the visitor who are you, where do you come from.

Correct Answer: My grandmother enquired of the visitor who he was and where he came from.

 

Q6 – Out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select “no improvement”.

His clothes (to cover) with mud.

1) was covered
2) were covered
3) were covering
4) no improvement

Correct Answer: were covered

 

Q7 – In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select “no improvement”.

The tropical storm (be) a hurricane

1) will become
2) become
3) to become
4) no improvement

Correct Answer: will become

 

Q8 – In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the words/sentence.

Seeking to harm someone in return for a perceived injury

1) Affable
2) Cordial
3) Vengeful
4) Benign

Correct Answer: Vengeful

 

Q9 – In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the words/sentence.

The state of being in short supply

1) Plethora
2) Myriad
3) Scarcity
4) Profusion

Correct Answer: Scarcity

 

Q10 – In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Seventeen students were needed for a ___________ in order to discuss the topics during the Student Council meeting.

1) decorum
2) quota
3) quorum
4) quote

Correct Answer: quorum

 

Learn through English video lectures for SBI ,IBPS PO & Clerk. Get Online coaching for SSC , Online Banking Classes for ssc cgl RRB , SBI , IBPS PO and CLERK at Takshila Learning.

 

Follow us on a Social media
Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 Or fill the form for any other details:

 

Important Tags : Free English question answers  for SSC / Free question answers / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online question answers for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC / Free English quiz for SSC CGL / English question answers for competitive exam

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
December 2, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2020-21 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Course In Installments
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/english-question-answers-part-68 English question answers for IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI – PART : 68