Profile Photo

English question answers for IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI : PART : 67

English question answers for competitive exam IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI

English question answers for IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI

This English question answers quiz contains 10 questions from all the important topics like Synonym / Antonym, Error Detection, Fill in the blanks etc. You can easily score marks in this section if you regularly go through your study material, attempt mocks in time bound manner. We at Takshila Learning provides quizzes for practice on daily basis, so if you are preparing for SSC exams, banking exams then you must solve these quizzes and share your scores in the comment box section.

 

Q1 – Find out which part of the sentence may have an error and select the appropriate option. If the sentence is free from error, select ‘No Error’.

I took the shortest (1)/ way through the (2)/ little park close the palace. (3)/ No Error (4)

1) 1
2) 2
3) 3
4) 4

Correct Answer: 3

 

Q2 – Find out which part of the sentence may have an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select ‘No Error’.

As it came to a stop (1)/ the conductor called (2)/ overin a loud voice. (3)/ No Error (4)

1) 1
2) 2
3) 3
4) 4

Correct Answer: 3

 

Q3 – Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Moving to the city was eye-__________ for the straitlaced country girl.

1) clearing
2) freeing
3) saving
4) opening

Correct Answer: opening

 

Q4 – Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

With a blood test, a physician was able to ___________ the woman’s pregnancy.

1) term
2) confirm
3) firm
4) confer

Correct Answer: confirm

 

Q5 – Out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.

Exemption

1) Immunity
2) Accountability
3) Liability
4) Responsibility

Correct Answer: Immunity

 

Q6 – Out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.

Perverse

1) Agreeable
2) Nefarious
3) Compliant
4) Willing

Correct Answer: Nefarious

 

Q7 – Out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.

To maneuver

1) To manipulate
2) To proceed
3) To cease
4) To machinate

Correct Answer: To cease

 

Q8 – Out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.

To avert

1) To aid
2) To deter
3) To forestall
4) To preclude

Correct Answer: To aid

 

Q9 – Out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

To go to somebody’s head

1) To have a huge ego
2) To complain to the highest authority
3) To make someone dizzy or slightly drunk
4) To arrive at the central point of the topic

Correct Answer: To make someone dizzy or slightly drunk

 

Q10 – Out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select “no improvement”.

Why should we (bothered)?

1) bother
2) bothering
3) to bother
4) no improvement

Correct Answer: bother

Learn through English video lectures for SBI ,IBPS PO & Clerk. Get SSC online coaching , Online Banking Classes for ssc cgl RRB , SBI , IBPS PO and CLERK at Takshila Learning.

 

Follow us on a Social media
Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English quiz for SSC CGL , CHSL & IBPS RRB - PART : 49 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45 Online English Quiz for IBPS RRB , SBI & SSC - PART : 45

Follow us on Blogarama

 

Call at 8800999280 / 8800999283 / 8800999284 Or fill the form for any other details:

 

Important Tags : Free English question answers  for SSC / Free question answers / Free English Quiz for IBPS / English Quiz for IBPS RRB / English Quiz / Online English Quiz for IBPS PO / Online English Quiz for IBPS CLERK / Online question answers for SBI PO / Online English Quiz for SBI CLERK / Online English Quiz for SSC / English Quiz for SSC / Free English quiz for SSC CGL / English question answers for competitive exam

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
November 28, 2019

No comments, be the first one to comment !

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2020-21 Takshila Learning. All Rights Reserved.
    Request Callback
    close slider
    Send us a Message

    Login

    Open chat
    1
    Course In Installments
    Hello , How May I Help You?
    Takshila Learning https://www.takshilalearning.com/english-question-answers-for-ibps-part-67 English question answers for IBPS, RRB, SBI ,SSC, RBI : PART : 67