Active/Passive English Quiz Part – 4 : 1/Dec/2018

Englishquiz for competitive exam

Active/Passive English Quiz Part – 4 : 1/Dec/2018

Direction (1-10):  In these questions a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four alternatives suggested below, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.

 

1)            The scholars are decorating the theater for the annual day celebrations.

(a)          The theater had been decorated by the scholars for the annual day celebrations

(b)          The theater is being decorated by the scholars for the annual day celebrations

(c)           The theater was decorated by the scholars for the annual day celebrations

(d)          The theater has been decorated by the scholars for the annual day celebrations

 

2)            India is sprouting a new plan to control her inhabitants.

(a)          A new plan is sprouted by India to control her   inhabitants

(b)          A new plan has been sprouted by India to control her inhabitants

(c)           A new plan was being sprouted to control her inhabitants by India

(d)          A new plan is being sprouted by India to control her inhabitants

 

3) They found the lock broken last night

(a) The lock was found by them breaking last night

(b) The lock was found by them broken last night

(c) The lock was broken by them last night

(d) The broken lock they found last night

 

4) They should spurt the conspirator dead.

(a) The conspirator should be spurted at by them.

(b) The conspirator should be spurted them

(c) The conspirator should be spurted dead by them

(d) The conspirator is spurted by them

 

5) Who inaugurated the exhibition?

(a) The exhibition was inaugurated by whom?

(b) The exhibition is inaugurated b who?

(c) By whom was the exhibition inaugurated?

(d)By who was the exhibition inaugurated

 

6)  Close the doors.

(a) Let the doors are closed

(b) The doors are to be closed

(c)  Let the doors be closed

(d)  Allow the doors to close

 

7)  Nobody has answered her question.

(a) Her question has been answered by somebody

(b) Her question has not been answered by anybody

(c) Her question was not answered

(d) Her question remains unanswered

 

8)  The Judge delivered the verdict at the courtroom yesterday.

(a) The verdict been delivered yesterday by the judge.

(b) The verdict was delivered by the judge at the courtroom yesterday.

(c)  The verdict was being delivered at the courtroom yesterday by the judge.

(d) Yesterday the verdict had been delivered at the courtroom by the judge.

 

9) Close all the doors and windows in the night.

(a) Let all the doors and windows be closed in the night.

(b) All the doors and windows may be close in the night.

(c) Let all the doors and windows remain close in the night.

(d) All the doors and windows be closed in the night.

 

10)  People use mobiles for various reasons.

(a) Mobiles are being used by people for various reasons.

(b) Mobiles have been used by people for various reasons.

(c)  Mobiles are used by people for various reasons.

(d) Mobiles will be used by people for various reasons.

 

Solutions

1)B   

2)D  

3) B   

4) C   

5)C  

6)C   

7)B  

8)B  

9)A  

10)C

 

Learn more articles here…

English Quiz Error Detection for Competitive Exams

Latest Reasoning Quiz for IBPS CLERK , PO Part – 3 

Quant Quiz for IBPS PO NUMBER SERIES Part – 2

ENGLISH QUIZ Error Detection – Part 2

 

Follow us on a Social media

 

Data Interpretation Quant Quiz for IBPS CLERK : : Part - 4 Data Interpretation Quant Quiz for IBPS CLERK : : Part - 4 Data Interpretation Quant Quiz for IBPS CLERK : : Part - 4 Data Interpretation Quant Quiz for IBPS CLERK : : Part - 4Data Interpretation Quant Quiz for IBPS CLERK : : Part - 4

Follow us on Blogarama

Call us: 8800999280/8800999284 or fill the form for any other details:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
December 14, 2019

1 responses on "Active/Passive English Quiz Part - 4 : 1/Dec/2018"

  1. great article for ssc cgl English classes

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021-22 Takshila Learning. All Rights Reserved.
Request Callback
close slider
For course & fee related queries, Leave your details and our counsellor will get back to you or Call us at 8800-999-280
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.